Locuiesc in Bucuresti pe o strada rezidentiala si gard in gard cu terenul meu este un alt teren de cca. 250 mp parasit de cand am cumparat terenul nostru acum 25 de ani. In tot acest timp ne-am ocupat de el, in sensul ca am avut grija sa nu se umple de gunoaie, l-am curatat cand a fost nevoie, acum vopsim gardul tot de teama de a nu incuraja aruncarea de gunoaie. Grija noastra principala e sa nu nimereasca pe mana cuiva care sa tranteasca un bloc langa noi, asa cum s-a intamplat deja pe strada noastra spre capatul celalalt. Am incercat sa il luam in proprietate pintr-un proces de uzucapiune, dar am descoperit ca i se aplica vechea lege, unde trebuie sa dovedim ca-l folosim de 30 de ani, deci mai avem de asteptat 5.
Ce stim despre teren e ca a apartinut cuiva care a murit prin 1990 si a avut vreo 6 mostenitori, din care cativa nici nu mai sunt in tara. Un vecin ne-a spus ca auzise ca nu s-au inteles. Absolut nimeni nu a venit din partea lor sa verifice terenul asta in 25 de ani.
Acum ca vopsim gardul, mai multe persoane si-au aratat interesul vrand sa stie daca l-am cumparat pt ca si ei erau interesati si un domn in varsta ne-a spus ca a facut si o cerere la primarie, unde i s-a spus ca poate sa-l aiba daca plateste toate impozitele neplatite de zeci de ani, care se ridica la cca. 15000 euro.
Este clar ca trebuie sa facem ceva si asta e intrebarea mea: in afara de procesul de uzucapiune care nu e o solutie deocamdata, ce altceva putem face ca sa ne asiguram ca il preluam? Ar fi intr-adevar suficient sa platim datoriile la fisc? Cum facem asta astfel incat sa nu riscam sa-l pierdem? Care sunt pasii de urmat?
Daca cineva se pricepe cu adevarat la aceasta speta sunt dispusa sa platesc o consultatie, nu trebuie sa fie neaparat gratis. Multumesc mult oricui poate sa ma ajute cu un sfat avizat!
Are importanta pentru cine cunoaste... Dar odata ce aveti cf , nu va pot spune ce se putea face . Totusi ar mai fi posibilitatea sa notati posesia in CF si sa faceti cateva solicitari si cu un cadastrist masuratori p acel teren intr-un timp mult mai scurt de asteptare de 3 ani de la data notarii posesiei. Daca in acesti 3 ani nu se arata nici un mostenitor, deveniti proprietar al acelui teren.