avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am un membru în familie care are 72 de ani si s fost ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am un membru în familie care are 72 de ani si s fost pensionat ...

Am un membru în familie care are 72 de ani si s fost pensionat grad doi handicap, din 2982 pină la la la limita de vârstă , acum 7 ani. A a avut cotizație pe decizia de pensionare de 49 ani 11 lini și 25 zile , încă de la prima decizie de pensionare. Efectiv a lucrat 23 și 8 luni.. La noua recalculare i sa mai ai adăugat 500 Ron. Vreau să știu dacă stagiul de cotizare s contst in recalculare.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:06, 20 Septembrie 2024
Din datele postate eu intelg ca:
Si-a deschis drepturile la pensie de limita de varsta in baza handicapul;ui accentuat pe care la avut si in in baza caruia la determinarea punctajului mediu anual i s-a utilizat un stagiu complet de 23 ani si 8 luni.
In acest caz pierderea dintre stagiul complet de 23 ani si 8 luni(23,6666 ani) fata de cel de 25 ani aferent V.P.R,-ului este de 5,634%.
Beneficiind de un anume numar de puncte de stabilitate a reusirt sa acopere acea pierdere de 5,634% de diferenta de stagiu comp[let si a obtinut si o majorare de 500 lei.
Cat priveste contestatia ramane sa hotarati d-voastra acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie conf.legii 192/2015 ionsisu ionsisu Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie: M-am pensionat in anul 2001, luna mai, la limita de varsta( ca persoana cu handicap congenital).La recalcularea ... (vezi toată discuția)
Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de art. 58 pensia pentru limită de vârstă pensii aurelaurelaurel aurelaurelaurel buna ziua ma incadrez in art 58 daca am 21 de ani 11 luni 20 de zile in conditii normale ,1an 7 luni si 21 zile stagiu asimilat si alte 6 luni si 26 de zile ... (vezi toată discuția)