Pe contractul meu de moștenitor este notat un antecontract de vânzare cumpărare(promitent) au trecut aproape 20 de ani, am mers la cartea funciara au zis ca da, se poate radia, am plătit taxele și când am mers sa îl ridic mi-au zis ca nu se poate, trebuie sa atac în instanta?!!?au invocat ordin 600/2023?
Este legal ce fac cei de la cadastru?
Buna ziua
ANCPI poate radia acea promisiune din cartea funciara numai in anumite conditii.
Totusi e dubios ca a ramas acea mentiune acolo timp de atatia ani. E cam ciudat ca o promisiune de vanzare/cumparare sa aiba o durata asa de mare. De obicei vorbim de 1-3 luni, nu de zeci de ani....
Legea 7/1996 republicata
Art. 24
(4) Drepturile reale imobiliare și promisiunea de a încheia un contract având ca obiect dreptul de proprietate asupra imobilului sau un alt drept în legătură cu acesta, înscrise în baza unor acte juridice în care părțile au stipulat rezilierea sau rezoluțiunea în baza unor pacte comisorii, se radiază în baza unei:
a) declarații în formă autentică a părților;
b) încheieri de certificare fapte, prin care notarul public constată îndeplinirea pactului comisoriu, la solicitarea părții interesate;
c) hotărâri judecătorești.
Anaonek a scris:
Pe contractul meu de moștenitor este notat un antecontract de vânzare cumpărare(promitent) au trecut aproape 20 de ani, am mers la cartea funciara au zis ca da, se poate radia, am plătit taxele și când am mers sa îl ridic mi-au zis ca nu se poate, trebuie sa atac în instanta?!!?au invocat ordin 600/2023?
Este legal ce fac cei de la cadastru?
~ final discuție ~