avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere promisiune de vanzare bilaterala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere promisiune de vanzare bilaterala

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti cum pot proceda in urmatoarea situatie: in luna iunie a anului trecut am facut o promisiune de vanzare pentru un teren si am primit un avans de 5% din valoarea terenului respectiv. Termenul de vanzare era de 6 luni (28 decembrie), timp in care trebuia sa prezint un Certificat de urbanism care sa indeplineasca anumite conditii. Am adus certificatul de urbanism cu o luna inainte de termenul stabilit, am anuntat cumparatorul si, din momentul acela, nu am mai putut lua legatura cu el (nu a mai raspuns la telefon/mesaje/etc). Cu o saptamana inainte de expirarea termenului m-a cautat si a solicitat o amanare de 1 luna. Nu a onorat nici acest termen, motiv pentru care am fost la primarie, am solicitat Certificat fiscal si m-am prezentat la notar. Doamna notar a luat act de documentele prezentate, stia deja de imposibilitatea de plata a cumparatorului, si a emis o Incheiere de certificare fapte. Intrebarea este cum pot radia promisiunea de vanzare din Cartea funciara? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2022
gpestean, utilizator
Cel mai recent răspuns: gpestean , utilizator 10:21, 24 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu acea incheiere de certificare fapte, achitand tariful stabilit de 75 lei lei puteti depune la OCPI.
Buna ziua,doamna notar a facut demersul respectiv. Raspunsul primit de la OCPI este urmatorul "in vederea radierii promisiunii de vanzare este necesar sa prezentati declaratie în formă autentică a părţilor; încheieri de certificare fapte, prin care notarul public constată îndeplinirea pactului comisoriu sau hotărâri judecătoreşti conform art. 24 din legea nr. 7/1996 care prevede ca "Drepturile reale imobiliare şi promisiunea de a încheia un contract având ca obiect dreptul de proprietate asupra imobilului sau un alt drept în legătură cu acesta, înscrise în baza unor acte juridice în care părţile au stipulat rezilierea sau rezoluţiunea în baza unor pacte comisorii, se radiază în baza unei: a) declaraţii în formă autentică a părţilor; b) încheieri de certificare fapte, prin care notarul public constată îndeplinirea pactului comisoriu, la solicitarea părţii interesate; c) hotărâri judecătoreşti". Ce inseamna acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract cadastru Anaonek Anaonek Pe contractul meu de moștenitor este notat un antecontract de vânzare cumpărare(promitent) au trecut aproape 20 de ani, am mers la cartea funciara au zis ca ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare, renuntare capacitate capacitate Buna ziua, Am incheiat o Promisiune de vanzare in septembrie 2013, data incheieri contranctului de vanzare- cumparare a imobilului este decembrie 2014.Care ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare imobil - termen rest de pret Cmihai7 Cmihai7 Situatia este urmatoarea: S-a semnat o promisiune de vanzare-cumparare a unui imobil unde este specificat ca diferenta de pret sa fie virata \"într-un ... (vezi toată discuția)