avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Iubitul meu este in Italia, ne dorim sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Iubitul meu este in Italia, ne dorim sa locuim împreună. ...

Bună ziua!
Iubitul meu este in Italia, ne dorim sa locuim împreună. M-am dus în Italia in iulie pe 9 și m am întors ieri. Totalul zilelor este de 72. Legal ai voie sa stai 90 de zile din 180. Va rog sa mi spuneți ce pot face sa stau cu el acolo pe termen lung. Nu am reușit sa mi gasesc loc de munca momentan in aceea zona. Vreau sa ma întorc si sa stau cu el, apoi cu ajutorul lui Dumnezeu sa am un servici si sa inchiriez un apartament. Dacă depășesc 3 luni risc amenda și expulzare din ce am înțeles. Va rog sa mi spuneți ce pot face pentru a sta mai mult de 3 luni.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 00:05, 21 Septembrie 2024
Buna ziua

Ca sa puteti sta legal mai mult de 90 de zile trebuie sa va inregistrati rezidenta la municipalitatea locala.

Ca sa vi se aprobe cererea, cea mai simpla varianta e sa va gasiti de lucru acolo.

Alte variante posibile:
- sa va casatoriti (daca prietenul dvs sta in Italia legal)
- sa va inscrieti la studii la o universitate din zona
- sa inchiriati un apartament acolo si sa faceti dovada ca aveti suficienti bani sa va intretineti si eventual sa cotizati la sistemul de asigurari de sanatate italian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. daca voi cumpara o locuinta sau un teren in italia, ... Contardo Contardo Buna seara. Daca voi cumpara o locuinta sau un teren in Italia, platind taxe si impozite pentru acestea, pot solicita imediat dupa cumparare rezidenta si ... (vezi toată discuția)
Stabilire in italia ContSters223705 ContSters223705 poti inchiria o locuinta in italia doar cu buletinul romanesc sau ai nevoie de rezidenta italiana? (vezi toată discuția)
Cetatean turc cu carte de rezidenta in romania vreau sa lucrez in italia mustafa_cristina mustafa_cristina buna,sunt cetatean turc cu carte de rezidenta pentru membrii de familie in romania,obtinuta prin incredintarea fiului meu minor,cetatean roman.aceasta carte de ... (vezi toată discuția)