avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Controlat de politie la metrou...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Controlat de politie la metrou...

Salutare! În cursul zilei de azi am fost oprit la stația de metrou Piata Unirii de către 2 polițiști pentru a fi legitimat. Nu mi s-au prezentat, iar la momentul întrebării, "de ce faceți asta", mi-au raspuns ca "luam semnalmentele pentru a fi în baza de date". Totodată doareau sa știe unde muncesc, unde merg...

E ok asa ceva? Sau de unde pot cere un punct de vedere legat de "legitimarea" mea?
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 18:59, 26 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
legitimarea e o procedura legala. politistul s-a prezentat?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2024
adriandimitriu, utilizator
Robert274 a scris:

Nu mi s-au prezentat

4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu s-au prezentat, n-ar fi trebuit nici dvs sa va legitimati. Pe de alta parte, daca tot s-au comportat asa, poate v-ar fi condus la sectie. Politia are deformatii profesionale referitoare la civili.
8 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unii dintre ei au chiar comportament de militieni, desi nu au prins vremurile de dinainte de 1989...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum pustii astia din politie nu stiu toti sa se comporte iar inainte, daca nu stiti se prezentau inainte de a te legitima. Cel putin asa sa intamplat cu mine.

Alte discuții în legătură

Legitimarea la domiciliu de catre politie pongonel pongonel Au sunat la interfon 2 politisti pe care din prima i-am intrebat care este motivul contactului. Nu au dorit sa precizeze insistau ca sunt politisti . La usa ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca faci misto de politie? Cires Cires Buna ziua! Astazi eram in fata liceului unde invat, unde in fiecare seara este prezenta politia locala pentru asigurarea ordinii publice..Cum spuneam, eram in ... (vezi toată discuția)
E legal sa legitimezi agentul de circulatie? hd76avr hd76avr De regula, agentul se prezinta dar nu se legitimeaza.Actul de identitate se arata doar organelor de politie.Eu de ce l-as crede pe cuvant ca este agent?Prin ... (vezi toată discuția)