avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie CNPP prin care mi se respinge ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie CNPP prin care mi se respinge iesirea la pensie anticipata

Buna ziua. Vreau sa contest decizia CNPP, sector 4, Bucuresti prin care mi se respinge iesirea la pensie anticipata . Motivele mele sunt urmatoarele: 1.CNPP a calculat gresit stagiile de cotizare sau nu a luat in calcul toate perioadele inscrise in carnetul de munca. 2. CNPP a refuzat sa ia in calcul grupa a-II-a de munca ( 6 ani intregi) inscrisa in carnetul de munca . Decizia am primit-o pe 6 septembrie iar audienta/contestatia a fost programata pe data de 28 octombrie, adica dupa expirarea celor 45 de zile . Vreau sa stiu pe baza carei legi imi pot intemeia contestatia pe care o voi concepe si depune personal la tribunal deoarece nu am 2500 de lei cat mi-a cerut avocatul cu care am luat legatura dupa ce i-am platit 300 de lei pentru consultatie .Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2024
genessis63, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 22 Septembrie 2024
In baza legii 360/2023
Articolul 127
(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.
(2) Deciziile necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.
-Acest articol de lege produce efecte incepand cu 01/01/2024 .
Gasiti trimiterea la contestatie in baza acestui articol in partea de jos a deciziei de respingere.
Contestatia se depune la Tribunalul în a cărei rază teritorială aveti domiciliul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie pensie am primit decizia de pensionare ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 contestare decizie pensionare am primit decizia de pensionare in care nu s-a tinut cont de vechimea din carnetul de munca ci doar din REVISAL am declarat ... (vezi toată discuția)
Am primit azi decizia pt. grad de invaliditate 3 cu drept de ... Izaura1969 Izaura1969 Am primit azi decizia pt. grad de invaliditate 3 cu drept de munca 4 ore. Dar în decizie mi se comunica la motivare că în perioada 19-05-1998 și 01-07-1998 ... (vezi toată discuția)
Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru neluarea în calcul a unei adeverinþe ioanahilaroman ioanahilaroman La inceputul lunii septembrie, soacra mea a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, in valoare de 669 lei, pentru o vechime in munca de 35 de ani ... (vezi toată discuția)