Buna ziua. Vreau sa contest decizia CNPP, sector 4, Bucuresti prin care mi se respinge iesirea la pensie anticipata . Motivele mele sunt urmatoarele: 1.CNPP a calculat gresit stagiile de cotizare sau nu a luat in calcul toate perioadele inscrise in carnetul de munca. 2. CNPP a refuzat sa ia in calcul grupa a-II-a de munca ( 6 ani intregi) inscrisa in carnetul de munca . Decizia am primit-o pe 6 septembrie iar audienta/contestatia a fost programata pe data de 28 octombrie, adica dupa expirarea celor 45 de zile . Vreau sa stiu pe baza carei legi imi pot intemeia contestatia pe care o voi concepe si depune personal la tribunal deoarece nu am 2500 de lei cat mi-a cerut avocatul cu care am luat legatura dupa ce i-am platit 300 de lei pentru consultatie .Va multumesc.
In baza legii 360/2023
Articolul 127
(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.
(2) Deciziile necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.
-Acest articol de lege produce efecte incepand cu 01/01/2024 .
Gasiti trimiterea la contestatie in baza acestui articol in partea de jos a deciziei de respingere.