avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie de 0,50
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie de 0,50

pt o alcolemie de 0,50mg iti poate face dosar penal.precizez ca nu s-a incheiat nici un proces verbal
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 13:56, 10 Februarie 2010
Fapta dvs.este incadrata ca si contraventie si se va dispune suspendarea permisului de conducere,probabil pe o perioada de 3 luni
Depinde despre ce alcoolemie este vb dar din cate imi dau eu seama di cele relatate este vb de alcoolemia din aerul expirat,ati fost dus la spital pentru probele biologice,daca da s-a intocmit dosar penal si atunci nu se face proces vb la fata locului urmand sa fiti chemat la politie.
~ Conținut șters la cerere ~
Dupa stiinta mea, la o imbibatie alcoolice de 0,50 mg/l in aerul expirat corespunde o alcoolemie de 1g/l sau chiar mai mare in sange. Deci, este vorba de o infractiune.
ba vi s-a intocmit pv dar nu de contraventie ci de constatare a infractiunii.

Alte discuții în legătură

Permis de conduce suspendat Florin.D Florin.D Permisul de conducere mi-a fost reținut acum un an, cu 0.41,mg/aerul expirat. Am avut 2 analize de plata la iml si abea acum am aflat rezultatul (inițial mi ... (vezi toată discuția)
Am fost prins conducand autoturismul sub influenta alcoolului - consecinte? IonutVl IonutVl Buna ZIua. Am si eu o intrebare. Acum o zi am consumat alcool si am avut ghinionul sa ma prinda politia.Am avut 0,78 in aerul expirat. Sunt la prima abatere ... (vezi toată discuția)
Noul cod rutier Ilieoelena Ilieoelena Este adevarat ca in noul cod rutier nu este infractiune alcoolemia sub 0,15mg\\l alcool pur in aerul expirat . Daca da as vrea sa stiu articolul , nr HG si ... (vezi toată discuția)