avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conduce suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conduce suspendat

Permisul de conducere mi-a fost reținut acum un an, cu 0.41,mg/aerul expirat. Am avut 2 analize de plata la iml si abea acum am aflat rezultatul (inițial mi s-a spus că am doar o analiză de plata si voi afla rezultatul ulterior). La analiză de sânge a iesit 1,2 si 1,5...de 3 ori mai mult.
Dacă fac recalculare va iesi oare mai puțin? Nu ma asteptam sa iasa asa mult si nu stiu la ce sa ma astept. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o informatie (cine a avut o experiență similară, sau cineva care cunoaște procedura).
Multumesc!


Oricum la acest nivel aveţi dosar penal...
iar probabilitatea să ieasă un nivel mai mic încât să scăpaţi de dosar nu există.


În funcție de gradul de alcoolemie, se diferențiază următoarele grade de stare de ebrietate:
ușoară (0,5 - 1,5‰)
medie (1,5 - 2,5‰)
avansată/comă alcoolică (peste 2,5‰).
Din analiza valorii probelor biologice, la momentul depistarii in trafic, alcoolemia dvs era in panta ascendenta si foarte probabil ca alcoolemia in sange la acel moment sa fie mai mica decat valoarea primei probe prelevate.
Aveti dreptul sa solicitati o expertiza medico-legala pentru estimarea retroactiva a alcoolemie, problema este ca aceasta expertiza poate sa stabileasca valoarea reala a alcoolemiei la un moment anterior prelevarii probelor biologice numai in faza de eliminare a alcoolului din organism.
Banuiesc ca ati consumat o cantitate de alcool intr-un interval scurt de timp si imediat v-ati urcat la volan.
Ultima modificare: Joi, 4 Mai 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie etilotest 0,49 proba1 0,85 proba2 1,25 mtigbg mtigbg Un individ mi-a tamponat masina pe care o conduceam, neacordandu-mi prioritate. La etilotest a iesit el cu 0, eu cu 0,49. Prima proba de sange mi s-a luat la ... (vezi toată discuția)
Recalcularea alcoolemiei pyl pyl Buna ziua.Am si eu o intrebare ca am tot intrebat multa lume si nu am primit nici un raspuns concret.In luna iulie 2013 am fost oprit in trafic de politie m-au ... (vezi toată discuția)