avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost prins conducand autoturismul sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost prins conducand autoturismul sub influenta alcoolului - consecinte?

Buna ZIua. Am si eu o intrebare. Acum o zi am consumat alcool si am avut ghinionul sa ma prinda politia.Am avut 0,78 in aerul expirat. Sunt la prima abatere si nu am alte puncte penalizare sau amenda. Va rog frumos sa imi spuneti ce pot patii si exista posibilitatea sa mi se suspende permisul :((
Cel mai recent răspuns: IonutVl , utilizator 18:13, 20 Februarie 2012
Vi s-a intocmit la acel moment proces verbal de contraventie sau ati fost condus pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei din singe? In oricare dintre situatii, totusi, sunteti in pericol sa va fie suspendat permisul de conducere.
dupa ce am fost oprit de politie am fost dus la sectie unde mi s-au recoltat probe de sange:(
Am citit pe internet ca de 1 ianuarie 2012 s-a schimbat noul cod si pentru o alcoolemie de peste 0,50 se face puscarie de la 1 la 5 ani :-<
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
IonutVl, utilizator
In masura in care imbibatia alcoolica din singe va depasi limitele legale, nu numai ca vi se va suspenda dreptul de a mai conduce autovehicule, dar vi se va intocmi si dosar penal...
pe procesul verbal scrie k mi-a fost retinut permisul ,mai scrie alcoolemia pe care am avut-o si ca nu mai am dreptul de a circula.De ce nu scrie si pe ce perioada mi-a fost luat permisul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie de 0,50 matrix_xxx matrix_xxx pt o alcolemie de 0,50mg iti poate face dosar penal.precizez ca nu s-a incheiat nici un proces verbal (vezi toată discuția)
Alcoolul la volan sj23leu sj23leu Buna ziua. Zilele trecute am fost oprit in trafic de catre politie, am suflat in etilotest si mi'a iesit 0,78 in aerul expirat, sunt la prima abatere de acest ... (vezi toată discuția)