avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolul la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolul la volan

Buna ziua. Zilele trecute am fost oprit in trafic de catre politie, am suflat in etilotest si mi'a iesit 0,78 in aerul expirat, sunt la prima abatere de acest gen. Am fost la spital, mi'au recoltat probe de sange si am dat o declaratie.....atata tot!Nu mi s'a intocmit proces verbal si nu mi'a scos si dat la semnat hartia cu concentratia din etilotest. Pot avea vreo importanta toate acestea la proces? Va mulmutesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:42, 12 Iunie 2011
Urmeaza ca dupa ce se obtin rezultatele din probele de singe sa se stabileasca daca fapta este contraventie sau infractiune, deci daca s-a depasit prgaul legal stabilit
Daca la etilotest v-a iesit 0,78 probele biologice vor arata mai mult. Veti avea mult peste limita admisa si atunci vi se va intocmi dosar penal si probabil veti primi o condamnare cu suspendare si anularea permisului de conducere. V asfatuiesc sa va angajati un avocat ca sa evitati eventule surprize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)
Am fost prins conducand autoturismul sub influenta alcoolului - consecinte? IonutVl IonutVl Buna ZIua. Am si eu o intrebare. Acum o zi am consumat alcool si am avut ghinionul sa ma prinda politia.Am avut 0,78 in aerul expirat. Sunt la prima abatere ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)