avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... adresa de la anfp - trecerea pe un post de studii ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

adresa de la anfp - trecerea pe un post de studii superioare

pentru trecerea pe un post de studii superioare anfp imi da urmatorul raspuns cu garantia ca pot sa trec pe un post de studii superioare chiar daca am terminat facultatea inainte de angajare,, va supunem atentiei atr.91 ali 2 din L188/1999 potrivit
carora mutarea definitiva se poate dispune pe o functie echivalenta de aceeasi categorie sau de nivel inferior pentru care sunt indeplinite conditiile de vechime in specialitatea studiilor prevazute in fisa postului cu acordul scris al functionarului public"
vreau si eu un raspuns ca cei de la mine nu stiu sa interpreteze
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:01, 8 Februarie 2010
1. dvs ce fel de aviz ati cerut de la ANFP: pentru promovarea in clasa ca urmare a dobandirii unei diplome de studii de nivel superior sau pentru mutarea pe un alt post?
2. mutarea se poate face doar pe o fp similara cu cel ocupata in momentul cererii (clasa, grad profesional, treapta de salarizare) sau pe o fp de nivel inferior. In nici un caz pe a functie publica de nivel superior (cum ar fi cazul daca ati fost incadrata initial pe o fp cu studii medii si ati solicita mutarea pe o fp cu studii superioare).
3. pentru promovarea in clasa, legea prevede obligatia fp ca, dupa ce a fost numit intr-o functie publica de un anumit nivel, sa obtina o diploma de studii de un nivel superior (deci, obtinerea diplomei trebuie facuta dupa numirea in fp, nu inainte). In acest caz, se organizeaza examenul de promovare la nivelul institutuei publice, dupa care aceasta trimite anumite documentel la ANFP, pentru obtinerea avizului.
4. nu stiu ce garantii v-a dat ANFP...poate detalitati putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie publica c c Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)
Avansare pe un grad "imediat superior"sau recrutare pe un grad " superior" barbutmar barbutmar Buna ziua, Sunt functionar public in cadrul administratiei publice locale incepand cu anul 2005.Postul pe care am sustinut consurs si am fost admis- consilier ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului adyshor adyshor cf ordinului prezidential 1932 din 18.12.2009, eu fiind functionar public incadrat pe o functie cu studii medii, beneficiez de promovare. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)