avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, va rog mult ajutati-ma si sfatuiti-ma ce sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, va rog mult ajutati-ma si sfatuiti-ma ce sa fac. Mama ...

Buna ziua, va rog mult ajutati-ma si sfatuiti-ma ce sa fac. Mama mea a decedat la 01.06.2024 si de atunci ma tot rog de sora mea sa mergem la notar si sa facem succesiunea casei care are 5 camere , baie si bucatarie. Pana acum mama si cu sora mea locuiau in 2 camere, iar in celelate 3 camere am locuit eu cu sotul si cu cei 2 copii. aceasta a fost alegerea mamei, iar baia si bucataria se foloseau in comun. Acum sora mea a cam facut varza cele doua camere si la succesiune si partaj doreste jumatate din cele 5 camere. I-am zis ca ea poate sa ia pe langa cele 2 camere in care a locuit cu mama si baia si bucataria, eu urmand sa-mi fac o mica baie intr-una din cele 3 in care am locuit pana acum. Dar ea de fapt vrea sa impartim pur si simplu curtea in 2 parti , curtea avand 10,00 m x 24,00 m, dar casa nu este pozitionata simetric pe lungimea curtii plus ca este pur si simplu o casa stil vagon. Cum sa facem sa ne putem intelege?Ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 12:33, 24 Septembrie 2024
Buna ziua!

Daca impartirea pe cale amiabila, la notar, nu este posibila, trebuie sa formulati o cerere de chemare in judecata si sa solicitati iesirea din indiviziune (partajul) pe cale judecatoreasca. Astfel, veti putea solicita si administrarea de probe in sensul celor mai sus mentionate, pentru o imparteala echitabila. Daca aveti nevoie de ajutor in legatura cu redactarea cererii de chemare in judecata, ma puteti contacta.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - unchi si 2 nepoate IrinaDum IrinaDum Buna ziua, suntem 2 surori si un unchi care trebuie sa impartim mostenirea bunicului decedat acum 3 luni de zile. Tatal nostru a decedat acum 30 de ani (nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire/ cumparare avadanialic avadanialic Buna ziua, Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune developer developer Buna ziua, ma confrunt si eu cu o problema. Toata averea a fost pe numele tatalui meu, el a murit. Si au ramas : mama adica sotia, eu si inca 2 copii. In ... (vezi toată discuția)