avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Eu aș dori sâmbăta și duminica să fiu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Eu aș dori sâmbăta și duminica să fiu liber, ...

Bună ziua, Eu aș dori sâmbăta și duminica să fiu liber, dar programul este de 7 zile lucrătoare, așa că lucrez 6 zile și două libere și nu am timp liber în weekend. Angajatorul are și un program de 5 zile din care 2 sunt concediu de odihnă, cumulate zilele de concediu depășesc numărul de zile de concediu. Ce este de făcut? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 25 Septembrie 2024
Daca asta va doriti, trebuie sa va angajati la un alt angajator la care nu se lucreaza sambata si duminica.
Alta solutie n-aveti.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Nu are cum sa fie program de 7 zile lucratoare fara zile de repaus ..in acest caz, ar trebui ca luni si marti sapt viitoare sa aveti liber.

Sesizati ITM-ul.
Cornel Vasile, Consilier juridic
La foarte multe firme, fabrici, magazine......, se lucreaza sambata si duminica, pentru ca nu se poate altfel.
Iti da liber apoi conform graficului in alte zile ale saptamanii.
Sunt sectoare unde se lucreaza la foc continu la propriu.
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu lucreaza 30/30 fara repaus ... prin urmare, daca ducem discutia in alte zone, intrucat atunci putem folosi Forumul ca si Facebook-ul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea lucrului în patru schimburi ContSters329776 ContSters329776 Buna ziua. Lucrez la o companie in cadrul departamentului producție Cod Caen: 2815. Pana acum lucram 3 schimburi, sâmbăta si duminica repaus, ... (vezi toată discuția)
Concediu de luni pana vineri si ei ma cheama la munca sambata....... adios3280 adios3280 Buna ziua Am si eu o mica intrebare. Situatie este putin complicata. Am avut concediu medical de luni pana joi si vineri concediu de odihna. Acum ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna sevraj sevraj Buna, va rog sa ma lamuriti si pe mine .... lucrez La o firma cu 3 angajati si un director ( magazin ) si programul nostru e cam amestecat in ideea ca lucram ... (vezi toată discuția)