Buna ziua, un operator pe excavator a iesit din santier, a tranversat strada sa mearga in santierul de vizavi. A fost oprit de politie, acesta era civil, (probabil ca s-a enervat ca a trebuit sa astepte dupa excavator) si a luat operatorul la politie, cica trebuie sa aiba permis de conducere. Stiu ca un operator de excavator cu senile, trebuie sa aiba atestat profesional, nu permis de conducere pentru excavator (la buldoexcavator iti trebuie permis de conducere categoria B). Astfel mi-a luat operatorul la sectia de politie, amenintand ca face dosar. Operatorul este de cetatenie indiana, are acte de sedere, aviz de munca, atestat, are tot ce trebuie. Ce trebuie facut . Multumesc
Art. 20 (Oug 195/2002)
(1)Pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere, conducătorii acestora trebuie să posede permis de conducere corespunzător.
Este obligatoriu permisul de conducere. Categoria B daca viteza maxima constructiva e mai mica de 40 km/h sau Tr daca viteza maxima constructia e mai mare de 40 km/h.
Circulaţia pe drumurile publice asfaltate a vehiculelor cu şenile fără bandaje de protecţie este interzisa. Eu cred ca mai degraba asta i-a atras atentia si nu ca a trebuit sa astepte dupa acel utilaj.
OUG 195/2002:
Articolul 6
30. tractor agricol sau forestier - orice vehicul cu motor, care circulă pe roți sau pe șenile, având cel puțin două axe, a cărui principală funcție constă în puterea sa de tracțiune, conceput în special pentru a trage, a împinge, a transporta ori a acționa anumite echipamente, utilaje sau remorci utilizate în exploatarea agricolă ori forestieră și a cărui utilizare pentru transportul pe drum al persoanelor sau al mărfurilor ori pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor sau al mărfurilor nu este decât o funcție secundară. Sunt asimilate tractorului agricol sau forestier vehiculele destinate efectuării de servicii ori lucrări, denumite mașini autopropulsate;
Carnet tractorist
ssmtim
As dori sa stiu si eu daca o persoana incadrata ca si muncitor necalificat care conduce tractor, tractorul fiind inregistrat la primarie, trebuie sa detina ... (vezi toată discuția)