avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am iesit la pensie anticipat partial in luna ianuarie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am iesit la pensie anticipat partial in luna ianuarie 2024 cu ...

Am iesit la pensie anticipat partial in luna ianuarie 2024 cu o penalizare de 14.4%. Am lucrat 9 ani si 7 luni in grupa a II a astfel, varsta limita de pensionare este de 62 ani si 8 luni.
La recalcularea pensiei, procentul de penalizare a ramas acelasi chiar daca au trecut 10 luni de la depunerea dosarului si conform legii 360 penalizarea maxima pentru anticipat scade de la 30% la 24%.
Este corect?
Multumesc,
Ovidiu Maxin
Cel mai recent răspuns: ancamax , utilizator 14:36, 25 Septembrie 2024
Este corect , Legea 360/2023 prevede ca pensiile anticipate partial devin pensii anticipate , pastrandu-se procentul de penalizare .
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

legea pt mamele cu copii... Boboc Mariana Boboc Mariana Buna ziua, ca si pensionara anticipat, din iulie 2024, cu stagiu complet de cotizare 35 ani, , cum pot beneficia de reducerea penalitatii cu perioada de 1 ... (vezi toată discuția)
O femeie cu 2 copii pensionata mai devreme pentru zona cu poluare severa va beneficia si de reducerea pt.cei 2 copii? DanaAndrei DanaAndrei Buna ziua, Pentru o femeie nascuta in iulie 1962 care are 2 copii si a iesit la pensie avand o reducere de 2 ani pentru faptul ca a locuit peste 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata partiala dupa noua lege PensionarFaraVoie PensionarFaraVoie Pensionari cu pensie anticipata partiala. LA recalcularea dupa legea noua (dupa 1 septembrie 2024): -ce procent de penalizare se va aplica, tot din legea ... (vezi toată discuția)