avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... salut,m am casatorit cu o filipineza in filipine ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

salut,m am casatorit cu o filipineza in filipine conform legilor ...

salut,m am casatorit cu o filipineza in filipine(avand certificat de casatorie filipinez) conform legilor statului filipinez care interzic divortul,certificatul de casatorie filipinez a fost inscris la ambasada romaniei si eliberat certificat de casatorie romanesc cu mentiunea act inscris.dupa 6 ani de la casatorie (timp in care avem 2 copii de 3 si 5 ani cetateni romani) ea cetateanca filipineza vrea sa divorteze. se poate divorta in romania tinand cont de faptul ca divortul nu exista in statul filipinez unde s a oficiat casatoria?poate judecatoria din romania sa oficieze divortul incalcand legea statului filipinez care interzice divortul?nu este o ilegalitate certificatul de divort eliberat in romania avand in vedere ca statul filipinez nu are o lege care sa faciliteze divortul?daca eu vreau sa ma recasatoresc in orice tara si se verifica ca de fapt acest divort nu este legal(pentru ca in tara in care s a oficiat nu exista divort),este considerat ca abuz sau fals sau neconform legislatiei filipineze unde sa oficiat?
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2024
elvissb, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:23, 26 Septembrie 2024
Buna ziua

E mai complicat, dar se poate, intrebati la ambasada: [ link extern ] /
Obligatoriu angajati un avocat din Filipine care a mai facut asta.

1. obtineti decizia de divort in Romania
2. decizia trebuie tradusa in engleza si apostilata - [ link extern ]
3. trebuie sa depuneti documentul (decizia tradusa si apostilata) la registrul civil din Filipine unde s-a oficiat casatoria
4. dupa ce ati depus documentul, vi se va intenta un proces civil la tribunalul local. Este obligatorie prezenta in persoana. Inca o data, obligatoriu angajati un avocat din Filipine care a mai facut asta.
5. Dupa ce tribunalul va judeca cazul si va accepta decizia din Romania, va dispune notarea divortului care se va face pe o margine a certificatului de casatorie original.

Daca nu urmati procedura, divortul nu va fi recunoscut de Filipine insa va fi recunoscut de alte state. Imi imaginez ca trecand prin asta nu mai vreti sa va casatoriti a doua oara tot in Filipine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
2 copii impreuna cu o filipineza Mircea2all Mircea2all Buna seara! As dori sa aflu care ar fi modalitatea cea mai simpla de a-mi aduce in Romania prietena filipineza si copii nostri nascuti in filipine cu ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de casatorie dupa un divort Rodi111 Rodi111 Buna seara . Pentru obtinerea cetateniei un Franta se cere certificatul de casatorie in original. Sunt divortata din 2003 si actul original à fost depus la ... (vezi toată discuția)