Fiului meu i s-a furat , de către femeia de servici a clădirii în care lucrează, din camera managerilor , ghiozdanul cu toate lucrurile din el : carduri , permis , cardul de sănătate , chei , etc . Cu ajutorul telefonului a reușit să localizeze căștile. A anunțat paza clădirii care a tergiversat lucrurile , dar forțați de e-mail-urile primite de la superiori au trebuit să arate camerele de înregistrare și au identificat individa . A fost sunat și somată să aducă lucrurile, pe care cică le-a luat din greșeală. Căștile , care sunt urmărite, nu au plecat din locul în care stă individa , nici după 24 de ore . Ce putem face ? Paza clădirii spun ca vor rezolva ei și să nu facă sesizare la poliție. Fiul meu urmează un tratament destul de complex și nu mai are cardul de sănătate . Săptămâna viitoare trebuie să meargă la medic . Care este perioada în care poți sesiza furtul ? Și cum poți recupera bunurile?
Pentru infractiunea de furt nu exista un termen limita de depunere a plangerii (bineinteles sa nu intervina prescriptia raspunderii penale, aici vorbind de ani), insa e important sa o depuneti cat mai repede pentru a facilita munca organelor de urmarire penala, mai ales procedura privind administrarea de probe.
E necesar să depuneți o plângere penală la poliție și nu trebuie să vă bazați pe cei de la paza clădirii. Puteți depune plângerea în termen de 3 luni de la data săvârșirii faptei. Bunurile vor fi recuperate de poliție în măsura în care acestea se mai află în posesia celei care le-a furat. Dacă bunurile nu mai pot fi recuperate, atunci persoana vinovată trebuie să vă despăgubească în bani, la valoarea bunurilor furate.
sadrian
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Paza cladirii, presupun, presteza activitatea pe baza de contract. Daca vor sa "rezolve" ei, inseamna ca sunt in cardasie cu persoana care a furat. Depuneti plangere, imediat, la Politie, sollicitand si inregistrarile video. Nu negociati, nu semnati nimic cu firma de paza, indiferent ce va ofera.