avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Important ( pentru mine ) Mulțumesc din suflet pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Important ( pentru mine ) Mulțumesc din suflet pentru răspunsurile anticipate!Fiului meu i s-a furat , de către femeia de servici a clădirii ...

Fiului meu i s-a furat , de către femeia de servici a clădirii în care lucrează, din camera managerilor , ghiozdanul cu toate lucrurile din el : carduri , permis , cardul de sănătate , chei , etc . Cu ajutorul telefonului a reușit să localizeze căștile. A anunțat paza clădirii care a tergiversat lucrurile , dar forțați de e-mail-urile primite de la superiori au trebuit să arate camerele de înregistrare și au identificat individa . A fost sunat și somată să aducă lucrurile, pe care cică le-a luat din greșeală. Căștile , care sunt urmărite, nu au plecat din locul în care stă individa , nici după 24 de ore . Ce putem face ? Paza clădirii spun ca vor rezolva ei și să nu facă sesizare la poliție. Fiul meu urmează un tratament destul de complex și nu mai are cardul de sănătate . Săptămâna viitoare trebuie să meargă la medic . Care este perioada în care poți sesiza furtul ? Și cum poți recupera bunurile?
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 16:42, 28 Septembrie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru infractiunea de furt nu exista un termen limita de depunere a plangerii (bineinteles sa nu intervina prescriptia raspunderii penale, aici vorbind de ani), insa e important sa o depuneti cat mai repede pentru a facilita munca organelor de urmarire penala, mai ales procedura privind administrarea de probe.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
E necesar să depuneți o plângere penală la poliție și nu trebuie să vă bazați pe cei de la paza clădirii. Puteți depune plângerea în termen de 3 luni de la data săvârșirii faptei. Bunurile vor fi recuperate de poliție în măsura în care acestea se mai află în posesia celei care le-a furat. Dacă bunurile nu mai pot fi recuperate, atunci persoana vinovată trebuie să vă despăgubească în bani, la valoarea bunurilor furate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Paza cladirii, presupun, presteza activitatea pe baza de contract. Daca vor sa "rezolve" ei, inseamna ca sunt in cardasie cu persoana care a furat. Depuneti plangere, imediat, la Politie, sollicitand si inregistrarile video. Nu negociati, nu semnati nimic cu firma de paza, indiferent ce va ofera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e procedura pentru furt in hipermarket? anamarian anamarian acolo se fura foarte mult ,e posibil sa trimita prin fax sesizare catre politie cu datele celui prins asupra faptului si politia sa ia pe urma masuri?sau ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Buna seara , stimati colegi. Vreau sa va relatez si eu un incident , a carei parte vatamata am fost chiar eu :). Am iesit si eu in casa in ideea de a ma ... (vezi toată discuția)
Furt - raspunderea firmei de paza vali_cata vali_cata buna ziua, ma numesc valentin si sunt din bucuresti ,in data 26.07.2013 mi-au furat bicicleta din curtea cladiri in care lucrez ,metionez ca bicicleta a ... (vezi toată discuția)