Pana la data publicarii in MO (care este si data la care isi va produce efectele), judecatorul - teoretic - nu este obligat sa tina seama de acea minuta, fiind suveran in aprecierea probelor si judecarea cauzei. Binenteles ca situatia poate fi alta in calea de atac, mai ales daca se va publica decizia la acel moment.
Insa - chiar daca nu este obligat sa aplice minuta - este posibil ca judecatorul sa tina seama de dezlegarea data de ICCJ, asa cum tine seama si de alte solutii din practica si cum intelege sa interpreteze legea, mai ales daca nu isi doreste solutii intoarse in caile de atac. Adica nu ii este interzis sa o aplice - chiar nepublicata - daca considera ca este solutia legala in cauza.
Vă mulțumim frumos pentru lămuririle oferite.
Ati mai intrebat. Va rog, daca mai aveti nelamuriri privitor la o chestiune pe care deja ati abordat-o aici, reveniti in acelasi subiect deschis anterior. Multumesc.
Nu aveti un avocat in cauza? Si indemnizatia si recursul in interesul legii sunt mai tehnice, macar un avocat cu care sa va mai sfatuiti v-ar trebui.
In mod logic, angajatorul da o norma de hrana in anumite domenii, cu destinatie speciala. In functie de partea cui sunteti, ar trebui sa urmariti fie suspendarea, fie judecarea. Modalitatea de reglementare a indemnizatiei de hrana dupa modificarea din 2023 este destul de clara, cuantumul anual e clar. Nu stiu dosarul dv., pe ce perioada discutati insa.
In practica se evita suspendarea de judecatori, asta prelungeste procesul, presupune relularea unor proceduri de citare, nu e de dorit. Dar depinde si de parti, si de cererile lor, de ce ar mai fi de facut pana la ramanerea in pronuntare, ce s-a mai dispus in dosar, depinde de multe. De cele mai mutle ori decizia este conform minutei.
Vorbiti macar cu un avocat intr-o consultatie, va clarificati mai multe.
Site-ul nu a permis accesul pentru a scrie pe aceeași pagină.
Un grup de colegi am dat în judecată pe angajator.
Judecătorul a suspendat procesul.
Nu cred că este normală suspendarea. Trebuia să dea soluția, fără să aștepte motivarea și publicarea Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Avem salariile foarte mici. Nu ne permitem alte cheltuieli. Am făcut împreună acțiunea cu ajutorul unui membru de sindicat.
O consultatie juridica inseamna cativa zeci de lei de om, important e sa gasiti solutii sa nu asteptati. Nu va trimit sa cheltuiti sume mari, dar nici sa mergeti fara niciun ajutor juridic in dosar nu e ok. Oricum, cred ca e tardiv si nu pare sa fie in favoarea dv. Mi-e sa nu achitati cheltuieli de judecata...