Conţinutul hotărârii şi efectele ei
(1) Asupra cererii, completul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se pronunţă prin decizie.
(2) Decizia se pronunţă numai în interesul legii şi nu are efecte asupra hotărârilor judecătoreşti examinate şi nici cu privire la situaţia părţilor din acele procese.
(3) Decizia se motivează în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare şi se publică în cel mult 15 zile de la motivare în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Dezlegarea dată problemelor de drept judecate este obligatorie pentru instanţe de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Concret .Mi s-a intocmit pv de contraventie în 2011, de care am aflat în 2012, facînd imediat plângere.Desi este proces netermiat ,În sept.2013 s-a cerut încuviințarea executării silite considerindu-se ca pv mi- a fost comunicat pin afișare la domiciliu în 2011.Încuviințarea s-a dat in august 2013 ,dar în iunie 2013 ICCJ a dat decizia 10 în care precizează că numai comunicrea prin poștă cu aviz de primire este corectă.Nu trebuia să se aplice Decizia ÎCCJ ,anterioară Încuviințării executării silite ?