avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recurs in interesul legii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recurs in interesul legii

ICCJ in recursuri in interesul legii deslușeste ințelegerea corectă a textelor de lege.Deciziile sunt izvor de legalitate ?
Cel mai recent răspuns: mcraciun , utilizator 09:12, 10 Octombrie 2014
Recursul în interesul legii

Art. 517 Cod proc. civ.

Conţinutul hotărârii şi efectele ei
(1) Asupra cererii, completul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se pronunţă prin decizie.

(2) Decizia se pronunţă numai în interesul legii şi nu are efecte asupra hotărârilor judecătoreşti examinate şi nici cu privire la situaţia părţilor din acele procese.

(3) Decizia se motivează în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare şi se publică în cel mult 15 zile de la motivare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(4) Dezlegarea dată problemelor de drept judecate este obligatorie pentru instanţe de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Concret .Mi s-a intocmit pv de contraventie în 2011, de care am aflat în 2012, facînd imediat plângere.Desi este proces netermiat ,În sept.2013 s-a cerut încuviințarea executării silite considerindu-se ca pv mi- a fost comunicat pin afișare la domiciliu în 2011.Încuviințarea s-a dat in august 2013 ,dar în iunie 2013 ICCJ a dat decizia 10 în care precizează că numai comunicrea prin poștă cu aviz de primire este corectă.Nu trebuia să se aplice Decizia ÎCCJ ,anterioară Încuviințării executării silite ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă rog frumos să ne ajutați să înțelegem aplicarea acestui ... oanaportar oanaportar Vă rog frumos să ne ajutați să înțelegem aplicarea acestui articol: Bună ziua ! La această dată, angajații au un proces pe rolul instanței – ... (vezi toată discuția)
Aplicare decizie 10/2013 a iccj ovidiu7 ovidiu7 Va rog sa-mi spuneti, Decizia 10/2013 a ICCJ privind comunicarea (corectă) prin posta a proceselor verbale de contraventie se aplica numai proceselor verbale ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea unei decizii a iccj amelyah amelyah Buna ziua! Decizia nr 10 din 2013 a ICCJ aduce niste clarificari privind aplicarea unitara a OG 2/2001 cu privire la comunicarea proceselor verbale de ... (vezi toată discuția)