Buna ziua
Pentru perioada lucrata, indifierent ca a fost inainte sau dupa pensionare, primiti puncte contributive. Deci daca ati lucrat peste varsta pensionarii si ati contribuit aveti o pensie mai mare. Daca ati fi ales sa va pensionati si sa nu mai lucrati ati fi avut un numar mai mic de puncte si deci o pensie mai mica. Acest drept nu vi l-a luat nimeni. Dvs ati primit punctele pentru contributie.
O persoana care alege sa lucreze in continuare desi are dreptul legal de a iesi la pensie, renunta practic in fiecare luna la banii de pensie care i s-ar fi cuvenit. E deci normal sa fie recompensata pentru asta, nu?
Calculati in cazul dvs cati bani ati primit drept pensie de cand v-ati pensionat si pana ati incetat sa lucrati.
Calculati numarul de puncte de stabilitate pe care le-ati fi obtinut.
Vedeti cum a fost mai bine. Sa primiti pensie niste ani de zile sau sa fi renuntat la banii aia si sa sperati ca traiti mai mult sa recuperati banii aia in puncte de stabilitate.
nonebaronea a scris:
De acord ,dar trebuia sa stim si noi atunci cand am iesit la pensie ca anii respectivi nu aduc puncte de stabilitate si nu mai lucram.In timpul cat am lucrat am cotizat la Casa de Pensii , ne-am sustinut pensia in plata ,nu a fost bonus!.Nu faci regulile pentru timpul de dinaintea Legii ci de la data intrarii ei in vigoare ca sa putem decide si alege.E corect?