avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. Vă rog să mă lămuriți, un proces ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. Vă rog să mă lămuriți, un proces câștigat ...

Bună seara. Vă rog să mă lămuriți, un proces câștigat în instanță cu o sentință civilă definitivă ,legal poate fii anulată de o lege nouă, mă refer la legea muncii 360/2023 ? dacă da , care este baza legală, Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:14, 1 Octombrie 2024
Legea 360/2023 nu are legatura cu relatiile de munca ci cu pensiile ... dati-ne mai multe detalii despre situatia dvs.
Am fost în proces cu casa de pensii, proces câștigat în legătură cu stagiu complet de vechime, pentru condiții grele,lucrând ca inginer la mină ,,sentință civilă definitivă ,existență la dosarul de la casa de pensii, sentință recunoscută și pusă în aplicare ,iar acum, la recalculare pe noua lege 360/2023 ,nu s-a ținut cont de această sentință câștigată luând în calcul, condiții normale, de muncă ,anulând sentința de la instanța de judecata .Intrebarea mea este, care este baza legală ,de anulare a acestei sentințe definitive câștigată în instanță Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu exista asa ceva . Sigur la recalculare nu v-a luat in considerare? Puteti depune cerere de revizuire / ataca direct in instanta decizia in cauza.
Stimata @Fercu Ana , sentinta respectiva - cel putin asa spuneti - se refera la stagiul complet de cotizare , adica la ce cifra s-a impartit totalul punctelor obtinute . Ori , acum acest total nu se mai imparte la nimic , ramane atat cat a fost . Daca numarul de puncte obtinute in cariera dvs. a fost preluat la recalculare corect , nu aveti ce sa contestati . Asta , daca am inteles eu bine situatia dvs. Poate ar fi util sa exemplificati cu cifrele din decizia initiala si din cea noua , asa s-ar putea vedea ce va nemultumeste .
CHKa, utilizator
Ați înțeles foarte bine ,dar eu am explicat ,că am obținut prin instanță stagiu de cotizare, pus în aplicare ,apoi de acest stagiu de vechime ,prin
legea nouă, nu s-a mai ținut cont de decizia din instanță și mi-a luat în calcul, condiții normale. .Intrebarea mea ,care este baza legală? ,pentru aplicarea acestei legi 360/2023 retroactiv,pentru cei ce au ieșit cu ani în urmă ,pensia fiind considerată un bun câștigat ,iar prin aplicare acestei legi retroactiv ,cuantumul pensiei scade,dar scade și încrederea în statul de drept,după părerea mea, legea trebuia să aibă efect în viitor ,nu retroactiv. Mulțumesc!
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)
Este constitutionala legea 360/2023 prin neluarea in calcul la ... nonebaronea nonebaronea Este constitutionala legea 360/2023 prin neluarea in calcul la puncte de stabilitate a anilor lucrati dupa pensionare inainte de 1-09-2024 cand a intrat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am iesit la pensie cu stagiu complet de cotizare in ... FLYGIGI FLYGIGI Buna ziua, Am iesit la pensie cu stagiu complet de cotizare in septembrie 2018. Va rog sa-mi raspundeti: 1. Am in grupa I de munca 2 ani si 3 luni: 2. Am ... (vezi toată discuția)