Stagiu de cotizare sub 25 ani.
Buna ziua, sunt pensionar si am im RO un stagiu de cotizare de 22 de ani din care 14 ani lucrati in grupa a 2-a de munca. La recalcularea pensiei nu mi s-au luat in considerare cei 14 ani lucrati in grupa a 2-a de munca asa ca a rezulat un cuantum al pensiei mai mic, insa primesc in continuare aceasi valoare a pensiei ca inainte. Citesc prin Massmedia ca doar cei care actioneaza in judecata casa de pensii cu motivul recunoasterii grupei de munca, obtin aceasta recalculare care bineinteles luind in considerare sporulire respective, duc spre o majorare a cuantumului pensiei.
Este adevarat, sau daca nu, ce posibilitati am in aceasta situatie ?
Va multumesc anticipat.
Mesajul nu este clar.
Se intelege ca:
-La deschiderea drepturilor cei 14 ani de grupa II au fost luati in calcul.
-La recalcularea pe legea 360/2023 nu sau mai luat in calcul.
Clarificati situatia incare va aflati.
Stimate Domnule Carp, ati inteles corect. Intr-o decizie de pensionare din 2023 mi s-a valorificat in proportie de 100% grupa a doua de munca. La recalcularea pe legea 360/2023 am urmatoarea situatie:
A. Total stagiu de cotizare realizat, : 22 ani, A.1: 16ani, A.2: 4 ani, A.3: 1 ani, A.4: 0 ani, B.: 0ani, C.: 0
N-am mai trecut zilele si lunile.
M-as fi asteptat ca la recalculare, conform formulei de calcul si a faptului ca am lucrat in grupa a II a de munca,
valoarea pensiei sa creasca un pic, nu sa scada.
Sa inteleg ca de fapt mi-e recunocuta grupa de munca, insa nu e luata in considerare in noua formula de calcul al pensiei deoarece nu am un stagiu de cotizare de 25 de ani ?
Poate ma puteti lamuri un pic. Multumesc frumos.
Pentru stagiul aferent grupelor/conditiilor de munca de 3 ani si 6 luni nu se acorda puncte de stabilitate.
In rest se acorda tot ce s-a acordat pe legislatia anterioara..