avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Ma aflu in situatia aproximativ egala ca a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Ma aflu in situatia aproximativ egala ca a lui "redspike"...doar ...

Buna ziua!

Ma aflu in situatia aproximativ egala ca a lui "redspike - www.avocatnet.ro/forum/discu...

...doar ca la mine copilul este major deja si vrea sa continue studiile! Momentan a deschis un proces pentru a-si cere drepturile desi, eu am aflat de la instanta ca s-a inscris la o facultate. Comunicare intre mine si copil nu exista (din pricina mamei) de la 15 ani cand s-a pronuntat divortul.

Intrebarea mea este !!! Veniturile din ore suplimentare, ore platite de sambata sau diminica, sarbatori legale, sporuri, diurne, norme de hrana...etc, se iau in calcul la plata pensiei de intretinere sau doar venitul net, fara sporuri, ore suplimentare sau alte beneficii care nu sunt constante????

Daca se poate as dori un articol de lege, ordonanta sau ceva pentru a scrie clar catre angajator ce sa scrie in adeverinta de venit care trebuie sa o prezint la judecatorie!!!

Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2024
AndorianM, utilizator
norama de hrana nu se ia in calcul si nici ce incasati cu destinatie speciala- bani de haine etc.
In rest, se ia tot in calcul si nu conteaza ca venitul difera de la luna la luna pt ca se va stabili in procent.
Citez " [2] La stabilirea cuantumului obligației de întreținere pentru minori, sunt luate în calcul doar veniturile cu caracter permanent nu și cele întâmplătoare cum sunt diurna, remunerațiile acordate pentru efectuarea orelor suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transfer, sporul pentru condiţii deosebite de muncă."

[ link extern ]

gi-jane2 a scris:

norama de hrana nu se ia in calcul si nici ce incasati cu destinatie speciala- bani de haine etc.
In rest, se ia tot in calcul si nu conteaza ca venitul difera de la luna la luna pt ca se va stabili in procent.

Ce sa treaca in adeverinta discutati in instanta, iar la final instanta dispune cat de amanuntit doriti dv. Noi nu putem ghici ce anume a dorit instanta sa afle din adeverinta de venit.
Norma de hrana nu intra in calculul pensiei de intretinere, dar diurna, in opinia mea, este discutabila. Sporurile intra sau nu in functie de caracterul lor.
Fie discutati cu un avocat, fie discutati in instanta.
Nu va pot da un articol de lege, ca intra in discutie dispozitii din Codul civil, Codul muncii, o HG, Cod fiscal...

Valabil daca se stabilește în suma fixa.

AndorianM a scris:

Citez " [2] La stabilirea cuantumului obligației de întreținere pentru minori, sunt luate în calcul doar veniturile cu caracter permanent nu și cele întâmplătoare cum sunt diurna, remunerațiile acordate pentru efectuarea orelor suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transfer, sporul pentru condiţii deosebite de muncă."

[ link extern ]

gi-jane2 a scris:

Diurna este, legal, o remuneratie temporara, care se obtine in urma delegarii angajatului. Ea vine in directa legatura cu delegarea si nu are un caracter permanent.
De aceea, in unele cazuri, este discutabil daca ea intra sau nu in calculul pensiilor de intretinere, avand in vedere si hotararile date de ICCJ inca de prin 2015 privitor la asta in care abordeaza problema diurnei aditional si pare a o lasa la latitudinea instantelor, dand doar instructiuni de interpretare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!! calcul pensie de intretinere angajat mai ContSters332562 ContSters332562 Lucrez in MAI. Pentru stabilirea pensiei alimentare pentru un minor se poate lua in calcul pe langa salariu...si sporurile + premiile pe ultimele 6 luni? ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara calculata cu tot cu sporuri Tommy D Tommy D Bună ziua, Am o întrebare care nu-mi dă pace de ceva vreme. Am divorțat in 2009 și de atunci plătesc o pensie alimentară raportată la venitul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Radasca73 Radasca73 Se plateste pensie alimentara si din sporuri pentru conditii deosebit de periculoase, spor de noapte , norma de hrana si ore suplimentare? Pentru ca mie ... (vezi toată discuția)