Ordinul Deca și violența în grădinițe/ bullying și altele...
Bună ziua!
Sunt mama unui copil minunat ,adoptat.
Copilul are 4 ani și este înscris într-o grădiniță de stat.Este un copilaș isteț, vesel, sociabil, vorbește frumos, se exprimă elevat pentru vârsta lui,face sport, se joacă frumos, desenează și adoră poveștile citite seara de mami.
L-am adoptat când avea 2 ani, pe atunci nu vorbea, se comporta ca un bebeluș, fusese în grija unui asistent maternal.
A mers la creșă, grupa mică ,iar anul acesta i-am schimbat grădinița cu una mai apropiată de casă...mare greșală...
Abia a început anul școlar, iar din prima zi, educatoarea a pus tirul pe copilașul meu : că nu o ascultă, că nu face ce îi cere, că aleargă prin clasă,etc...am văzut că are ceva cu el.Am zis că d-na educatoare are calificare și va depăși aceste mici năzdrăvănii ale copilului ,inerente vârstei.Dar nu a fost așa.In a doua săptămână de cursuri, m-a abordat foarte violent verbal, de față cu alți părinți din grupă,mi-a adus la cunoștință , urlând,că al meu copil a împins un alt copilaș și că " ea nu permite așa ceva, că acum este cadru legal pt violență și vom plăti".Părintele copilului " împins" de către al meu, fiind de față, a încercat să o tempereze pe educatoare, spunând că nu este grav,așa fac toți copiii mici.Al meu și-a cerut scuze de la copilașul" agresat", dar asta nu a făcut-o pe educatoare să se oprească din urlat.
Însă,educatoarea a țipat într-una, m-a pus să semnez un PV scris de ea, cu descrierea contextului , apoi a organizat o ședință cu părinții,un soi de execuție în direct,în care a continuat să ne acuze ,direct,pe mine și pe soț, a montat mai mulți părinți din clasă împotriva noastră și a amenințat că va solicita monitorizarea copilului nostru la clasă,va anunța poliția, DGASPC și pe ...Sf Petru,dacă ar fi posibil...
Între altele, tot de față cu alți părinți, ne-a acuzat, ba că nu educăm bine copilul, ba că este timid și sperios( deci, sigur nu ne purtăm cum trebuie cu el acasă), ba că îl răsfățăm prea tare și îi facem toate poftele...
Am ieșit de la sedința cu părinții cu o mare durere de cap și în suflet, știind cât de mult ne-am implicat în creșterea acestui pui de om, minunat.
Am fost în audiență la directorul instituției,care s-a scuzat pt comportamentul edicatoarei, dar, aceadta este de neoprit.A dat copilul afara din vlasă și i-a spus că îl dă afară și din gradiniță.
Am înregistrat audio toată ședința de execuție, tot ce ni s-a pus în cârcă...Am ieșit de acolo cu sufletul frânt.Ce poate, oare, un astfel de dascăl, să îi învețe pe copii??
Ce putem face( în afară de a retrage copilul de la acea grădiniță)??Mulțumesc!
Copilul îmi spune că a fost bruscat din prima zi de grădiniță de către educatoare, a fost scos afară din clasă, i se spune constant că este un copil rău ,că nu merită nimic și trebuie să plece de la ei.
Din modul violent în care am fost agresați verbal și noi, adulți fiind, îmi imaginez ce se întâmplă cu copiii care cad în dizgrația doamnei educatoare.
Mai adaug că am îndrăznit să întreb de ce nu există camere video în unitatea de învătământ, să văd și eu cum se manifestă copilul meu și mi s-a spus că ele, doamnele educatoare au decis că nu au nevoie de camere,că nu se simt confortabil să apară în filmări, că " se mai schimbă de papuci, haine, etc și nu vor să fie filmate"...
Există vreun avocat care mă poate îndruma ce să fac în situația dată( în afară de plecat la altă grădiniță)???
Mulțumesc anticipat!