avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti - daca un angajator ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti - daca un angajator incheie un ...

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti - daca un angajator incheie un CIM pe perioada nedeterminata cu un absolvent cu diploma de licenta, dar care s-a inscris la cursurile de master, poate primi subventia de 2250 de lei., Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 17:38, 1 Octombrie 2024
Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent incadrat, o suma in cuantum de 2.250 lei.

În speță, da, poate primi.
Va multumesc pentru lamurire, insa de la Resurse Umane am aflat ca angajatorul nu mai primeste subventia de 2250 lei daca absolventul de licenta (angajat cu norma intreaga) continua cu o forma de invatamant (master) pe durata derularii CIM.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
sadrian, utilizator
V-au spus si baza legala? Mai bine intrebati la AJOFM.
Au invocat Legea nr.76/2002 , Articolul 73^1, (3)Nu beneficiază de prevederile alin. (1): d) absolvenții care, în perioada cuprinsă între data absolvirii și data solicitării dreptului, au fost admiși într-unul dintre nivelurile de învățământ, conform prevederilor legale
Articolul 73^1
(1) Absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de o primă de inserție egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării.(2) Prima de inserție stabilită în cuantumul prevăzut la alin. (1) se acordă în două tranșe, astfel:
.........................................
(3) Nu beneficiază de prevederile alin. (1):
.........................................
d) absolvenții care, în perioada cuprinsă între data absolvirii și data solicitării dreptului, au fost admiși într-unul dintre nivelurile de învățământ, conform prevederilor legale.

Asadar este vorba despre Prima de insertie, nu despre
Articolul 80
(1) Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 2.250 lei.

In articolul 80 (+ 81,82,83) nu se pomeneste nimic despre faptul ca angajatorul nu poate primi cei 2250 lei in cazul in care "absolvenții care, în perioada cuprinsă între data absolvirii și data solicitării dreptului, au fost admiși într-unul dintre nivelurile de învățământ, conform prevederilor legale".

Multumesc.

Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
sadrian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare absolvent alocatiile alocatiile Bună seara! O Societate Comercială care angajează un absolvent de liceu pe o perioadă nedeterminată poate beneficia de suma de 2250 de lei lunar ... (vezi toată discuția)
Absolvenții Asvreasaaflu Asvreasaaflu Buna ziua, Stie cineva care sunt beneficiile dacă angajezi absolvenți? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Subventii angajare absolventi p.adina p.adina Buna ziua, Desi am citit legea si mare parte din posturile de aici, privitoare la acest subiect, nu reusesc sa ma lamuresc in ce situatie ma aflu. Va expun ... (vezi toată discuția)