avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensionar de 82 ani, singur cu Alzheimer poate aplica ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensionar de 82 ani, singur cu Alzheimer poate aplica pentru ...

Pensionar de 82 ani, singur cu Alzheimer poate aplica pentru îngrijirea la domiciliu, asistenta din partea Primăriei,in ce condiții?
Îngrijirea este permanenta?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:18, 11 Noiembrie 2024
Bolnavul a depus la comisia de expertiză a DGASPC, dosarul cu actele medicale, și cu cererea pentru încadrarea într-un grad de habdicap`??
Deocamdată are treabă cu DGASPC, și mai apoi cu primăria.
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Handicapul poate fi revizuibil la 1 an, sau la 2 ani, dupa cum va decide comisia de expertiza a DGASPC.
Nu-i o regula sa fie definitiv, doar Comisia de expertiza decide.
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Protectia copilului se ocupa de bolnavi de Alzheimer???

Dapix a scris:

Handicapul poate fi revizuibil la 1 an, sau la 2 ani, dupa cum va decide comisia de expertiza a DGASPC.
Nu-i o regula sa fie definitiv, doar Comisia de expertiza decide.

Atribuțiile DGASPC privind protecția persoanelor adulte aflate în dificultate

În domeniul protecţiei persoanelor vârstnice şi a altor persoane adulte aflate în situaţii de dificultate DGASPC are următoarele atribuții:

1. Evaluarează situaţia socioeconomică a persoanei adulte aflate în nevoie, a nevoilor şi resurselor acesteia.
2. Asigură furnizarea de informaţii şi servicii adecvate în vederea refacerii şi dezvoltării capacităţilor individuale şi ale celor familiale necesare pentru a depăşi cu forţe proprii situaţiile de dificultate, după epuizarea măsurilor prevăzute în planul individualizat privind măsurile de asistenţă socială;
3. acordă persoanei adulte asistenţă şi sprijin pentru exercitarea dreptului său la exprimarea liberă a opiniei;
4. depune diligenţe pentru clarificarea situaţiei juridice a persoanei adulte aflate în nevoie, inclusiv pentru înregistrarea tardivă a naşterii acesteia;
5. verifică şi reevaluează trimestrial şi ori de câte ori este cazul modul de îngrijire a persoanei adulte în nevoie pentru care s-a instituit o măsură de asistenţă socială într-o instituţie, în vederea menţinerii, modificării sau revocării măsurii stabilite;
6. asigură măsurile necesare pentru protecţia în regim de urgenţă a persoanei adulte aflate în nevoie, inclusiv prin organizarea şi asigurarea funcţionării în structura proprie a unor centre specializate;
7. depune diligenţele necesare pentru reabilitarea persoanei adulte conform planului individualizat privind măsurile de asistenţă socială.
Servicii oferite:
1. Asistenţă notarială a persoanelor vârstnice la încheierea actelor juridice de înstrăinare a bunurilor în scopul întreţinerii.
2. Efectuarea de anchete sociale în vederea rezilierii actului juridic de înstrăinare a bunurilor în scopul întreţinerii.
3. Efectuarea de anchete sociale şi instrumentare cazuri ca urmare a petiţiilor cu tematică diversă și furnizarea de servicii sociale de asistență și suport pentru persoanele vârstnice.
4. Informare şi consiliere socială.
5. Admiterea persoanelor vârstnice în centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice.
6. Efectuarea de anchete sociale, evaluări și monitorizări pentru persoanele vârstnice care beneficiază de îngrijitori informali
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi legale persoane cu handicap Ramo029 Ramo029 Bună ziua, Lucrez în domeniul asistenței sociale, transferată de curând în alt domeniu și m-am lovit de o problemă pe care nu știu să o soluționez. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ca pensionar, pot deveni ingrijitor informal , daca ... cosmineanugheorghe cosmineanugheorghe Buna ziua. Ca pensionar, pot deveni ingrijitor informal , daca am grija de socrul meu ,bolnav , cu grad de handicap accentuat si alte boli , chiar daca nu am ... (vezi toată discuția)
Mostenitori care nu isi respecta obligatiile conform contractului adriana798 adriana798 Buna ziua Va rog frumos sa imi spuneti ce se poate face intr-o situatie in care mostenitorii legali ai unei persoane varstnice nu isi respecta obligatia ... (vezi toată discuția)