avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua Sotul mea a facut AVC in alta tara. Este ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua Sotul mea a facut AVC in alta tara. Este spitalizat ...

Buna ziua
Sotul mea a facut AVC in alta tara.
Este spitalizat si momentan nu stim pentru cate zile...este in coma indusa
Ce drepturi de concediu medical am? Fiind afara din tara nu pot sa merg la munca si nici nu pot sa imi las sotul singur intro tara straina
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 09:32, 30 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Conform Art. 152 indice 1 din Codul Muncii actualizat,

(1) Angajatorul are obligaţia acordării concediului de îngrijitor salariatului în vederea oferirii de către acesta de îngrijire sau sprijin personal unei rude sau unei persoane care locuieşte în aceeaşi gospodărie cu salariatul şi care are nevoie de îngrijire sau sprijin ca urmare a unei probleme medicale grave, cu o durată de 5 zile lucrătoare într-un an calendaristic, la solicitarea scrisă a salariatului.

(2) Prin legi speciale sau prin contractul colectiv de muncă aplicabil se poate stabili pentru concediul de îngrijitor o durată mai mare decât cea prevăzută la alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt angajata cu acte de 3 luni. vreau sa îl iau ... IuliaMariaa IuliaMariaa Buna ziua. Sunt angajata cu acte de 3 luni. Vreau sa îl iau pe tatăl meu ca și coasigurat că are nevoie de o operatie urgenta și el nu e asigurat nu are ... (vezi toată discuția)
Poti avea alt domiciliu decat persoana aflata in ingrijire pentru ... eliz_k eliz_k Poti avea alt domiciliu decat persoana aflata in ingrijire pentru a beneficia de 5 zile de concediu conform noului Cod al Muncii? Am citit că se poate să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , monitorul oficial , anexa ordinu 2172 pe 3829 din ... camiflorentina camiflorentina Buna ziua , Monitorul oficial , anexa ordinu 2172 pe 3829 din 2022 se refera la concediul de ingrijitor , mama mea are Alzheimer as dori sa stiu pe ce ... (vezi toată discuția)