avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am o ruda in spital, am dreptul la concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am o ruda in spital, am dreptul la concediu medical?

Daca am o ruda in spital, am dreptul la concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:24, 9 Ianuarie 2025
Art. 152^1 C.mun.
(1) Angajatorul are obligaţia acordării concediului de îngrijitor salariatului în vederea oferirii de către acesta de îngrijire sau sprijin personal unei rude sau unei persoane care locuieşte în aceeaşi gospodărie cu salariatul şi care are nevoie de îngrijire sau sprijin ca urmare a unei probleme medicale grave, cu o durată de 5 zile lucrătoare într-un an calendaristic, la solicitarea scrisă a salariatului.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua sotul mea a facut avc in alta tara. este spitalizat ... Radumari Radumari Buna ziua Sotul mea a facut AVC in alta tara. Este spitalizat si momentan nu stim pentru cate zile...este in coma indusa Ce drepturi de concediu medical ... (vezi toată discuția)
Poti avea alt domiciliu decat persoana aflata in ingrijire pentru ... eliz_k eliz_k Poti avea alt domiciliu decat persoana aflata in ingrijire pentru a beneficia de 5 zile de concediu conform noului Cod al Muncii? Am citit că se poate să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajata cu acte de 3 luni. vreau sa îl iau ... IuliaMariaa IuliaMariaa Buna ziua. Sunt angajata cu acte de 3 luni. Vreau sa îl iau pe tatăl meu ca și coasigurat că are nevoie de o operatie urgenta și el nu e asigurat nu are ... (vezi toată discuția)