avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua! Ar fi legal sa-mi fac buletin provizoriu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua! Ar fi legal sa-mi fac buletin provizoriu la adresa ...

Bună ziua! Ar fi legal sa-mi fac buletin provizoriu la adresa de cămin (prin contractul de cazare în cămin) și după să mă decazez de la cămin și să stau la o prietenă în apartament?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 11:20, 30 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Cartea de identitate provizorie se eliberează atunci când solicitantul nu deține actele necesare eliberării unei cărți de identitate. Care ar fi motivul acestei solicitări ?

2. Scopul eliberării unui act de identitate este identificarea persoanei și a domiciliului acesteia.
Conform art. 39 din Legea nr. 162/2023, persoanele care locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare (...) . Deci, după mutarea la prietenă ar trebui să solicitați un nou act de identitate, putând fi pasibilă de amendă în caz contrar.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa iti schimbi adresa in buletin cu adresa pe ... dubick dubick Este obligatoriu sa iti schimbi adresa in buletin cu adresa locuintei pe care ai inchiriat-o sau poti ramane cu o adresa pe care ai avut-o inainte . La ce ... (vezi toată discuția)
Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)
Resedinta in localitatea unde lucrez? netsky netsky Buna seara.Daca locuiesc în interes de serviciu Intr o localitate e necesar sa mi fac reședința în această localitate?Va mulțumesc! (vezi toată discuția)