avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am primit ordonanta de clasare de la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am primit ordonanta de clasare de la procuroare pt ...

Buna ziua,

Am primit ordonanta de clasare de la procuroare pt accident rutier cu victima si parasirea locului accidentului.
Clasarea pt fapta 1 s a facut ca fiind nevinovat pt ca nu exista plangere din partea victimei,
Clasarea pt fapta 2 s a facut raportata la art. 16 alin.1 lit.b teza ii ca fiind nevinovat intrucat fapta nu a fost savarsita cu nevinovatia prevazuta de lege.
Cand am fost la politie sa mi revendic permisul, SURPRIZA, doar pt ca am fost cercetat pt fapta respectiva, trebuie sa stau fara permis 180 de zile si sa dau testare de redobandire. Dosarul s a clasat dupa 4 luni deci mai am de stat 2. Pot face ceva? Aceasta masura incalca drepturile omului totusi. Permisul meu este la IPJ Galati
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:00, 30 Septembrie 2024
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie operează:
a) pentru o perioada de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârșit contravenții care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioada de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce.
c) pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea sau achitarea, în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările și completările ulterioare, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Legea nr. 286/2009, cu modificările și completările ulterioare, după caz;
[ link extern ]
[ link extern ]
("nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege")
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! permis retinut pt o depasire neregulamentara pt 30 ... Angelo2011 Angelo2011 Buna ziua! Permis retinut pt o depasire neregulamentara pt 30 de zile! In perioada retinerii permisului, fortat de imprejurari am condus o masina pe o distanta ... (vezi toată discuția)
Accident rutier costel_gr2013 costel_gr2013 daca procurorul claseaza cauza fara a specifica ca se suspenda permisul de conducere ,politia mai are dreptul de al suspenda? (vezi toată discuția)
Buna ziua.daca am facut o plângere la ordonanța de clasare ... Ciprianmaxi Ciprianmaxi Buna ziua.daca am facut o plângere la ordonanța de clasare a u ui dosar penal pt ca rămâneam cu permisul suspendat pe 6 luni si e ca.inare obligatorie ,As ... (vezi toată discuția)