avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... In Legea 296/2023 la art XVIII ,alin.(2) \"Personalul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

In Legea 296/2023 la art XVIII ,alin.(2) "Personalul încadrat ...

In Legea 296/2023 la art XVIII ,alin.(2) "Personalul încadrat în funcția publică de șef birou beneficiază de toate drepturile legale odată cu eliberarea din funcția publică, inclusiv prin ocuparea, în condițiile legii, a unei funcții publice de conducere ierarhic superioare corespunzătoare vechimii, studiilor de specialitate sau a unei funcții publice de execuție vacante corespunzătoare vechimii, studiilor de specialitate de comun acord cu conducerea entității publice din care face parte. Dacă nu există o funcție publică vacantă corespunzătoare, postul ocupat de acesta se transformă în funcție publică de execuție care corespunde studiilor de specialitate și vechimii în specialitatea funcționarului public de conducere, de regulă, la nivelul structurii de organizare din care a făcut parte acesta."
In teza I, adjectivul "vacante" din prima fraza se refera la ambele funcții, unei funcții publice ierarhic superioare de conducere si unei funcții publice de execuție, (adjectivul fiind folosit la plural, respectiv " vacante" si nu la singular "vacantă") sau doar la functia publica de executie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:04, 1 Octombrie 2024
In opinia mea, se refera la amandoua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce salariu i se va acorda ? cine va sta stabili si aproba noul ... oanaportar oanaportar ce salariu i se va acorda ? Cine va sta stabili si aproba noul salariu pentru angajat ? Buna ziua ! Va rugam din suflet sa ne ajutati cu un raspuns. - ... (vezi toată discuția)
Lucrez intr-un tratru de papusi de 23 de ani. am ocupat functia ... Mendelson Mendelson Lucrez intr-un teatru de păpusi de 23 de ani. Am ocupat functia de actor manuitor papusi, pictor scenograf si sef sectie. Acum se desfiinteaza functiile de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! va rugam din suflet sa ne ajutati cu un raspuns. ... oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam din suflet sa ne ajutati cu un raspuns. - din ianuarie 2024 - nu se va mai face organizarea institutiilor publice ? + angajatul nu va ... (vezi toată discuția)