Lucrez intr-un teatru de păpusi de 23 de ani. Am ocupat functia de actor manuitor papusi, pictor scenograf si sef sectie. Acum se desfiinteaza functiile de sefi iar managerul imi propune sub presiune trecerea pe un post de consilier artistic., similar in plata, din pricina unor probleme legate de colegele din subordine de natura disciplinara, nerezolvate de institutie de doi ani. Mai mentionez ca eu realizez papusi, decoruri, scenografie, regie, interpretez in spectacole orice personaj, cand ele au vreo problema. Colegele raman actori manuitori iar eu sunt degradata desi am studii superioare, si in ciuda activitatii de pana acum doar ca sa fie liniste. Colegele sunt cu studii medii, specializate la locul de munca, una neavand bacalaureatul.
Este legal?
Personalul încadrat în funcția publică de șef birou beneficiază de toate drepturile legale odată cu eliberarea din funcția publică, inclusiv prin ocuparea, în condițiile legii, a unei funcții publice de conducere ierarhic superioare corespunzătoare vechimii, studiilor de specialitate sau a unei funcții publice de execuție vacante corespunzătoare vechimii, studiilor de specialitate de comun acord cu conducerea entității publice din care face parte.
Dacă nu există o funcție publică vacantă corespunzătoare, postul ocupat de acesta se transformă în funcție publică de execuție care corespunde studiilor de specialitate și vechimii în specialitatea funcționarului public de conducere, de regulă, la nivelul structurii de organizare din care a făcut parte acesta.
Funcția publică de conducere de șef birou poate fi transformată într-o funcție publică de conducere superioară cu încadrarea în normativul de personal și procentul de funcții de conducere prevăzute de prezenta lege și personalul cu funcție publică de șef birou o poate ocupa cu acordul acestuia, dacă personalul care a deținut funcția publică de șef birou îndeplinește condițiile de vechime, experiență și studii de specialitate prevăzute de lege pentru acea funcție publică de conducere.