avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna seara! detin functia de sef centru obtinuta prin ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna seara! detin functia de sef centru obtinuta prin examen ...

Buna seara! detin functia de sef centru obtinuta prin examen in cadrul unui centru social, functie contractuala.. In urma reorganizarii s-a desfintat centrul si am fost trecuta pe executie ca inspector,desi la nivelul instituției sunt vacante funcții de sef centru contractual, ocupate prin dispozitie fara concurs.
Mi s-au spus diverse pareri ca ar fi trebuit sa mi se ofere o functie similara .
Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Camelia 12 , utilizator 19:45, 20 Ianuarie 2025
La entitățile publice indiferent de denumirea acestora și forma de organizare care au personal contractual încadrat potrivit legii, cărora nu li se aplică prevederile art. 391 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019:

Personalul cu funcții de conducere eliberat din funcția de conducere deținută ca urmare a neîncadrării în procentul de 8% beneficiază de drepturile prevăzute de lege. Acesta are dreptul de a ocupa o funcție publică de conducere vacantă de același nivel sau o funcție de conducere de nivel ierarhic inferior vacantă corespunzătoare vechimii și studiilor de specialitate, pentru care îndeplinește condițiile de ocupare potrivit legii. Dacă nu există o funcție de conducere vacantă corespunzătoare, postul ocupat de acesta se transformă în funcție publică de execuție care corespunde studiilor și vechimii în specialitatea funcționarului public de conducere, de regulă, la nivelul structurii organizatorice din care acesta face parte. Funcția publică de conducere poate fi transformată într-o funcție publică de conducere superioară cu încadrarea în normativul de personal și procentul de funcții de conducere prevăzute de prezenta lege și personalul cu funcții de conducere o poate ocupa cu acordul acestuia, dacă personalul cu funcție de conducere îndeplinește condițiile de vechime și studii de specialitate prevăzute de lege pentru acea funcție de conducere.
Va multumesc foarte frumos,întrebarea si mai punctuala ar fi :daca in cadrul Directiei sunt 5 posturi vacante de sef centru personal contractual , în momentul desființării postului de sef centru din cadrul centrului in care am lucrat ,nu era normala oferirea unui post din cele vacante de acelasi nivel ? Eu fiind trecuta direct pe post de exexutie.
Astept cu interes clarificarea ,multumesc respectuos

Camelia 12 a scris:

Va multumesc foarte frumos,întrebarea si mai punctuala ar fi :daca in cadrul Directiei sunt 5 posturi vacante de sef centru personal contractual , în momentul desființării postului de sef centru din cadrul centrului in care am lucrat ,nu era normala oferirea unui post din cele vacante de acelasi nivel ? Eu fiind trecuta direct pe post de exexutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez intr-un tratru de papusi de 23 de ani. am ocupat functia ... Mendelson Mendelson Lucrez intr-un teatru de păpusi de 23 de ani. Am ocupat functia de actor manuitor papusi, pictor scenograf si sef sectie. Acum se desfiinteaza functiile de ... (vezi toată discuția)
Transformare post cu studii medii in post cu studii superioare skywalker73 skywalker73 Buna ziua. Momentan sunt incadrat pe un post cu studii medii, respectiv instructor de educatie la un centru scolar de educatie incluziva, dar sunt absolvent de ... (vezi toată discuția)
In legea 296/2023 la art xviii ,alin.(2) "personalul încadrat ... Maria2024! Maria2024! In Legea 296/2023 la art XVIII ,alin.(2) \"Personalul încadrat în funcția publică de șef birou beneficiază de toate drepturile legale odată cu ... (vezi toată discuția)