avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pana la ce data se depun adeverintele cu sporurile ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pana la ce data se depun adeverintele cu sporurile nepermanente ...

pana la ce data se depun adeverintele cu sporurile nepermanente , pentru a doua recalculare a pensiilor .
care sunt considerate sporurile nepermanente
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:34, 1 Octombrie 2024
LISTA VENITURILOR NEPERMANENTE
• formele de retribuire în acord sau cu bucata, în regie ori după timp, pe bază de tarife sau
cote procentuale;
• premiile anuale şi premiile acordate în cursul anului pentru realizări deosebite;
• recompensele cu caracter limitat, acordate personalului din unele sectoare de activitate;
• al treisprezecelea salariu;
• formele de retribuire pentru "orele suplimentare" realizate peste programul normal de
lucru;
• sporul acordat pentru personalul didactic care îndrumă practica psihopedagogică şi care
asigură perfecţionarea de specialitate a învăţătorilor şi educatorilor;
• indemnizaţiile de muncă nenormată;
• alte sporuri care nu au avut caracter permanent pentru care s-a datorat contribuția de
asigurări sociale.

După 1 septembrie 2024, adeverințele pot fi în continuare depuse la dosarele de pensii, fără un termen limită, iar drepturile rezultate din noile documente vor fi acordate cu data de întâi a lunii următoare.
multumesc .
mai am nevoie de o precizare :
sporul de vechime de 3%,10%,15%,25% (conform contractului colectiv de munca) , care se acorda pentru persoanele care au muncit neantrerupt in aceasi societate timp de 3,10,15 si mai mult de 20 ani, este considerat spor nepermanent.
Sporul de vechime este spor permanent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri luate in calculul pensiei Andig Andig Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la veniturile luate in calcul la stabilirea pensiei pentru limita de varsta. Ma intereseaza sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Luarea in calcul a veniturilor realizate anterior anului 2000 dinii dinii Buna, Persoana juridica la care am lucrat este obligata prin legislatie sa-mi dea o adeverinta / act din care sa reiasa contributia mea catre Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Venituri care se iau in calcul la stabilirea punctului de pensie bellefille bellefille La stabilirea punctului de pensie se iau in calcul si formele de retribuire in acord.participarea la beneficii,premiile,al 13-lea salariu?Mai este in vigoare ... (vezi toată discuția)