avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se plateste taxa judiciara de timbru in cazul mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se plateste taxa judiciara de timbru in cazul mai multor reclamanti

Buna ziua,

Ipoteza: Calculul taxei judiciare de timbru pentru valoarea pretentiilor este de 1000 lei.

Daca pentru o cerere de chemare sunt 3 reclamanti si fiecare reclamant primeste acasa comunicare ca are de achitat taxa judiciara de timbru de 1000 lei ar rezulta ca cererea se va timbra cu 3000 lei?

Cum este legal, intrucat unele instante percep taxa de timbru in solidar - fiind suficient ca doar unul dintre reclamanti sa timbreze cu 1000 lei, altele cer de la fiecare reclamant cate 1000 lei, respectiv un total de 3000 lei.

Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
seldom, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate achita taxa de timbru la terminarea procesului? marianapirvu marianapirvu se poate plati taxa de timbru aferenta unui proces pentru pretentii, la terminarea procesului? (vezi toată discuția)
Pot sã trimit cererea de chemare în judecatã fãrã sã ataºez dovada plãþii taxei judiciare de timbru? modul modul In urma cu aproximativ 2 ani jumate m-a agresat un tip. Am avut 15 zile IML, dar acesta a fost scos pe baza art 18^1 . retinandu-se ca l-am provocat, desi eu ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)