avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sã trimit cererea de chemare în judecatã fãrã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sã trimit cererea de chemare în judecatã fãrã sã ataºez dovada plãþii taxei judiciare de timbru?

In urma cu aproximativ 2 ani jumate m-a agresat un tip. Am avut 15 zile IML, dar acesta a fost scos pe baza art 18^1 . retinandu-se ca l-am provocat, desi eu consider ca nu l-am provocat

1. As avea dreptul sa cer daune morale in civil? Le-as primi? Totusi e un 73 lit B acolo. Scrie ca l-am provocat

2. Cum e faza cu taxa de timbru? Trebuie sa cumpar timbru judiciar, platesc si taxa de timbru , sau pot formula actiunea iar judecatorul imi va spune cat am de platit?
Pana la ce data pot plati taxa de timbru, timbrul judiciar,etc?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:05, 30 Iulie 2013
Puteti formula actiune in pretentii pe calea dreptului comun, dar, deoarece in penal nu a reiesit ca sunt intrunite elementele constitutive ale vreunei infractiuni, nu vad cum ati putea dovedi in civil vreun prejudiciu.
Oricum, va trebui sa platiti taxa de timbru calculata conform noului act legislativ OG 80/2013, care va fi impusa de instanta pana la termenul fixat de aceasta, dar, repet, este la risc.
Am mai efectuat si eu niste cheltuieli , in jur de 2000 de lei.

deci , pot trimite plangerea netrimbata,etc? si ei imi vor trimite o notificare cu cat am de platit?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
modul, utilizator
Actul normativ care reglementa timbrul judiciar a fost abrogat.

Puteţi să trimiteţi cererea de chemare în judecată şi fără să ataşaţi dovada achitării taxei judiciare de timbru. Veţi primi de la instanţă un act intitulat "Comunicare adresă" prin care vi se va pune în vedere ca, sub sancţiunea anulării cererii, să achitaţi taxa judiciară de timbru în cuantum de x lei. Dacă nu veţi transmite nimic instanţei, după trecerea termenului de 10 zile de la comunicarea adresei instanţa va anula cererea prin încheiere definitivă.
Pana la urma fapta, fiind una izvorita din penal. Ma va costa ceva?
Gabriela Pintea a scris:

Actul normativ care reglementa timbrul judiciar a fost abrogat.

Corect cred ca era:" Vechiul act normativ care reglementa timbrul judiciar a fost abrogat", pentru ca in prezent exista in vigoare un act normativ care reglementeaza timbrul judiciar, anume OG 80/2013.

Pentru userul @modul:
fapta este izvorata din penal numai in viziunea dvs., pentru ca procurorii au avut alta parere, adica nu au trimis cazul in instanta de judecata si au dat NUP.
La instanta puteti intriduce dvs. numai actiune in pretentii, adica in civil, la care veti plati taxa de timbru asa cum va socoti instanta.
Veti primi acasa o comunicare cu taxa aferenta.

Alte discuții în legătură

Mai existã timbrul judiciar? marianmarinescu99 marianmarinescu99 Va rog sa-mi precizati daca dupa intrarea in vigoare a O.U.G. nr. 80/2013 mai exista TIMBRU JUDICIAR? Intreb pentru ca nicaieri an OUG nr. 80/2013 nu se fece ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru rrocambole rrocambole 1)Pe citatiile emise de unele instante se cere si timbru judiciar iar pe altele nu, iar la posta mi s-a spus ca nu au mai avut astfel de timbre de un an de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru într-un litigiu repus pe rol Costel-Iosub Costel-Iosub In 8 septembrie 2008 am pus pe rol la judecatorie o actiune de partaj succesoral, iar in 11 februarie 2010 a fost suspendat pentru rezolvarea altor doua ... (vezi toată discuția)