avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte pentru prelungirea pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte pentru prelungirea pensiei de intretinere

ce acte imi trebuie pt prelungirea pensiei de intretinere?
Cum adica prelungirea pensiei de intretinere?
Pensia de intretinere e stabilita numai pe cale judecatoreasca.Daca discutam de o persoana care are deplina capacitate de exercitiu ( are 18 ani ), aceasta poate sta "fizic " in proces , fara a fi asistata de catre reprezentantul legal sau reprezentata ( cazul minorilor care nu au implinit varsta de 14 ani ).

Alminteri , calitatea procesuala activa este a parintilor.
Art.10 din Codul de procedura civila instituie , in materie de pensie de intretinere (stabilire, majorare , nu insa , micsorarea cuantumului acesteia ) o competenta teritoriala alternativa , putand fi investita cu o cerere introductiva de instanta judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza fie paratul , fie reclamantul.

Succes.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara VaidaMaria VaidaMaria Daca la divort am cazut de comun acord asupra cuantumului pensiei alimentare, pe viitor la o majorare de salariu se poate cere in instanta recalcularea ... (vezi toată discuția)
Posibilitate obtinere pensie alimentara pentru copil dupa divort capsunica1967 capsunica1967 am divortat acum un an si la data divortului desi aveam un copil de 19 ani care era student, nu am convenit cu fostul sot asupra pensiei alimentare a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara student MihaiGhinea MihaiGhinea Buna ziua! Sunt student iar tatal meu(mama nu lucreaza) refuza sa ma tina la facultate. Il pot face dpdv legal sa imi plateasca pensie chiar daca parintii nu ... (vezi toată discuția)