Buna ziua!
la momentul acesta, Romania recunoaste casatoria intre persoane de acelasi gen, care nu sunt cetateni romani, ci UE? Casatoria a avut loc intr-un stat UE care recunoaste casatoria si as vrea sa stiu in plus daca pe sotul viitorului nostru coleg il putem declara ca si coasigurat la sanatate. Multumesc
Romania nu recunoaste casatoria intre persoanele de acelasi sex, indiferent de nationalitate.
Certificatul de casatorie intre persoanele de acelasi sex nu poate fi transcris. Prin urmare nu pot dobandi calitatea de coasigurat si nici alte drepturi care decurg din calitatea de sot.
Singura "concesie" pe care Romania a facut-o a fost sa nu mai ceara transcrierea certificatului pentru sedere.
Stimata d-na, poate nu cunoasteti ca traim intr-o tara in care "familia traditonala" este formata dintr-un barbat si o femeie. Deci raspunsul la intrebarea dvs. este NU.
Statut roman este un stat capturat de anumite entitati, printre care si biserica ortodoxa, care este de fapt stat in stat.
BOR, prin manipularea a milioane de persoane, aduce tot milioane de voturi celor care ne conduc.
Rasplata statului roman este pe masura. Nu respecta o hotarare CEDO, prin care România trebuie să recunoască familiile formate din persoane de același sex, pronunțată in data de 23 mai 2023, în cauza Buhuceanu și alții împotriva României. De asemenea, BOR este scutita de impozite si nimeni din BOR nu este urmarit penal pentru evaziunea fiscala masiva existenta in toate bisericile si manastirile din tara.
Dar sa nu uitam ca poporul roman inca traieste in Evul Mediu timpuriu, din moment ce pupa oase uscate si scoate popii pe camp sa invoce ploaia...
Toate cultele religioase din Romania condamna sodomia si gomoria.
Deci nu va inteleg dusmanilor ce tot aveti numai cu mama noastra BOR.
Si celelalte culte cred tot in BIBLIE.
Si CATOLICII cred la fel ca ortodocsii.
In Romania avem si un MUFTIU al cultului musulman, si nici musulmanii nu accepta sodomia si gomoria.
Deci daca toate cultele religioase din Romania nu accepta pacatul URACIUNII PUSTIIRII, oare ce interes politic aveti sa va legati numai de MAMA noastra BOR.
Va rog din suflet ca pe acest forum sa dispara atacul asupra cultelor religioase.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Nu am vrut sa isc nici o discutie religioasa, nici de condamnare. Am nevoie de un raspuns documentat si clar, in afara de ceea ce am gasit pe internet si stiam deja legat de hotararea Cedo care nu este respectata de Romania, dar si de hotararea trunchiata ca nu se mai cere certificatul transcris (eu am inteles ca pentru cetatenii non-UE).