avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt nascuta in decembrie 1962 , m-am pensionat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt nascuta in decembrie 1962 , m-am pensionat anticipat partial ...

Sunt nascuta in decembrie 1962 , m-am pensionat anticipat partial la data de 09.11.2020 cu stagiul total de cotizare de 36 ani , sase luni ,12 zile primind o diminuare de 18,55% pentru 53 de luni de la data pensionarii. Sunt mama a trei copii,nascuti intre 1984 si 1990, sunt inscrisi in cartea de munca. As vrea sa stiu daca intrunesc conditiile si cand mi se va anula aceasta diminuare de 18,55%. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stresofi , utilizator 12:34, 3 Octombrie 2024
Daca din cei 36 ani stagiu de cotizare aveti cel putin 32 ani si 11 luni stagiu contributiv , puteti face acum cerere la Casa de Pensii pentru trecerea la pensie de limita de varsta , cu aplicarea art 51 (1) , astfel se va elimina penalizarea . Asta , daca ati si crescut cei 3 copii pana la 16 ani.
Am stagiu contributiv de 36 ani si 11 lunii am crescut pana la 18 ani trei copii. multumesc pentru lamurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce varsta pot iesi la pensie anticipat cu sau fara penalitati toader1954 toader1954 As dori sa stiu cum pot iesi la pensie Anticipat cu sau fara penalitati Nascuta in data 17-11-1962 sex- feminin 36 ani vechime in munca 17 ani de ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru reducerea virstei de pensionare ... Teoca N Teoca N Ce acte sunt necesare pentru reducerea virstei de pensionare la mame cu copii(2am)? Si care sunt conditiile? Nascuta in 25 dec.1962 la pensie anticipata din ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare anticipata fara penalizare AnghelAnaGeorgiana AnghelAnaGeorgiana Buna ziua, Mama mea ( este nascuta in anul 1966, noiembrie ) lucreaza din anul 1984( acelasi loc de munca ), timp de 12 ani a avut grupa a 2a. As vrea sa ... (vezi toată discuția)