avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce acte sunt necesare pentru reducerea virstei de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce acte sunt necesare pentru reducerea virstei de pensionare ...

Ce acte sunt necesare pentru reducerea virstei de pensionare la mame cu copii(2am)?
Si care sunt conditiile?
Nascuta in 25 dec.1962 la pensie anticipata din 20 mai 2020 cu un stagiu de cotizare de 37 ani si 10 luni
Pot beneficia de reducerea virstei de pensionare ?
La limita de virsta ies in aprilie 2025
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:28, 20 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a beneficia de reducerea pentru copii e nevoie sa aveti stagiul complet de cotizare ( 32 ani si 11 luni ) CONTRIBUTIV , si sa fi crescut copilul/ copiii pana la 16 ani . Si - desigur - sa cereti acest lucru , adica sa depuneti la Casa de Pensii o cerere de trecere la pensie de limita de varsta cu aplicarea art 51 . Tot la ei va puteti interesa ce acte sunt necesare , dar presupun ca certificatele de nastere ale copilului/copiilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virsta de pensionare ADINABODESCU ADINABODESCU Sunt nascuta pe 22.12.1962.Lucrez din 1981.In luna iulie 1987 am facut intrerupere pentru cresterea celor 2 copii,pina in mai 1989.Apoi am lucrat neintrerupt ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata babaangi babaangi Buna seara! Sunt in somaj din data de 15 ianuarie 2013. Am lucrat 31 de ani si 2 luni. Luna aceasta implinesc 51 de ani. Daca dupa expirarea termenului de un ... (vezi toată discuția)
Pensionare mirelaungureanu mirelaungureanu va rog sa-mi comunicati data de pensionare anticipata fara penalizare daca sunt nascuta 30/10/1962 si am un stagiu de cotizare de 34 ani fara intrerupere. ... (vezi toată discuția)