avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... virsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

virsta de pensionare

Sunt nascuta pe 22.12.1962.Lucrez din 1981.In luna iulie 1987 am facut intrerupere pentru cresterea celor 2 copii,pina in mai 1989.Apoi am lucrat neintrerupt .Pe adeverinta data de la fostul loc de munca sunt trecuti 5ani,10 luni si 22 zile lucrati in grupa a-ll-a.V-as ruga sa imi spuneti daca acesti ani vor fi luati in calcul la stabilirea virstei de pensionare si daca nu, la ce virsta pot iesi la pensie.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:14, 9 Iulie 2014
1. Pentru o femeie nascuta in decembrie 1962 varsta standard de pensionare este de 62 de ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare este de 32 de ani si 11 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Pentru anii lucrati in gr. a II-a de munca:
- nu se reduce varsta standard de pensionare deoarece era nevoie de minimum 6 ani;
- se adauga la stagiul de cotizare 1 an si 5 luni.

3. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 62 de ani si 4 luni, in aprilie 2025;
- pensie anticipata partiala, la 57 de ani si 4 luni, in aprilie 2020.

4. Puteti solicita pensie anticipata (fara diminuare), la 57 de ani si 4 luni, in aprilie 2020, daca atunci veti avea un stagiu de cotizare de 40 de ani si 11 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata babaangi babaangi Buna seara! Sunt in somaj din data de 15 ianuarie 2013. Am lucrat 31 de ani si 2 luni. Luna aceasta implinesc 51 de ani. Daca dupa expirarea termenului de un ... (vezi toată discuția)
Pensionare mirelaungureanu mirelaungureanu va rog sa-mi comunicati data de pensionare anticipata fara penalizare daca sunt nascuta 30/10/1962 si am un stagiu de cotizare de 34 ani fara intrerupere. ... (vezi toată discuția)
La ce varsta pot iesi la pensie anticipat cu sau fara penalitati toader1954 toader1954 As dori sa stiu cum pot iesi la pensie Anticipat cu sau fara penalitati Nascuta in data 17-11-1962 sex- feminin 36 ani vechime in munca 17 ani de ... (vezi toată discuția)