avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Intampin o problema la o asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Intampin o problema la o asociatie de propietari. ...

Buna ziua. Intampin o problema la o asociatie de propietari. S-au montat camere video si sonerii video fara un proces verbal cu acordul propietarilor sau locatarilor. Din ce am inteles au primit o autorizatie avand la baza un tabel in care fiecare propietar a semnat pentru prezenta la sedinta, ulterior s-a adaugat un proces verbal in care s-a mentionat ca toata lumea a fost de acord cu montarea camerelor video si a soneriilor, montarea unei camera rotative care cuprinde spatiile comune si doua sonerii cu interfoane care cuprind spatiul comun dintre care un locatar (nu propietar) cuprinde doar propietatea mea privata, inclusiv in interiorul apartamentului meu cand se deschide usa de la intrare. In scurt, doamna presedinte a aosciatiei a folosit in scop personal pentru ea si pentru inca 2 persoane monitorizarea tuturor propietarilor si locatarilor folosind acel tabel cu nume, prenume si semnaturi de la toate persoanele care au fost prezente la sedinta, fara sa faca un proces verbal in care sa intrebe fiecare persoana despre camera supraveghere video pe langa asta inregistreaza si vocal spatiul comun. Ceea ce a facut doamna presedinte este ilegal, noi nu avem un administrator la scara noastra, tot blocul este imparit si separat cu presedinte la fiecare scara, ei iau decizii cum doresc fara sa ii intereseze de legi sau consecinte. Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
danielard1, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:17, 15 Noiembrie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru montarea camerelor nu este nevoie de acordul tuturor ci doar de hotararea adunarii generala adoptata ca orice alta hotarare.
Montarea de sonerii cu video de o persoana nu presupune vreun acord.

www.avocatnet.ro/articol_554...

Cu ce va deranjeaza ca s-au montat camere de supraveghere chiar si ilegal sa zicem?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri legate de instalarea de camere video in bloc Cristina I. Cristina I. Buna seara. In scara blocului unde locuiesc s-au montat recent camere de supraveghere pentru siguranta locatarilor. Eu sunt una dintre cei care si-au dat ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere irinoaia irinoaia buna ziua! am o intrebare cu privire la camerele de supraveghere. La noi la scara s-a facut adunare generala si in care s-a propus montarea de camere de ... (vezi toată discuția)