avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce șanse am sa obțin anularea deciziilor din 2 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce șanse am sa obțin anularea deciziilor din 2 adunări generale ...

Ce șanse am sa obțin anularea deciziilor din 2 adunări generale daca : prima nu a fost convocată deloc(nici cea inițială nici cea reconvocata)- in sensul că nu există tabel convocator. Iar a doua există tabel convocator,însă întocmit cu o zi înainte de adunarea generală inițială.oar la reconvocata cu 3 zile înainte- teoretic reconvocata nu ar trebui sa fie legală daca cea inițială nu este convocată cu minim 10 zile înainte.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:26, 2 Octombrie 2024
Buna ziua

Legal, daca este cum spuneti dvs aveti sanse 100% sa le anulati.

Informati presedintele asociatiei cu privire la cele 2 articole de mai jos.

Daca nu gasiti intelegere va trebui sa va adresati instantei.

Legea 196/2018

Articolul 47
(4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită.

Articolul 48
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentanți care au o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu din membrii asociației de proprietari, întrunirea adunării generale se suspendă și se reconvoacă în termen de maximum 15 zile de la data primei convocări în condițiile prevăzute la art. 47.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toți membrii asociației de proprietari au fost convocați pe bază de tabel convocator sau prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, și prin afișare la avizier, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenți, prin votul majorității acestora.
L am informat,a spus negru e alb că nu e obligatoriu sa fie informați proprietarii cu 10 zile inainte...m aM dus și la cenzor prin email,mă ignora și el

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Legal, daca este cum spuneti dvs aveti sanse 100% sa le anulati.

Informati presedintele asociatiei cu privire la cele 2 articole de mai jos.

Daca nu gasiti intelegere va trebui sa va adresati instantei.

Legea 196/2018

Articolul 47
(4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită.

Articolul 48
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentanți care au o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu din membrii asociației de proprietari, întrunirea adunării generale se suspendă și se reconvoacă în termen de maximum 15 zile de la data primei convocări în condițiile prevăzute la art. 47.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toți membrii asociației de proprietari au fost convocați pe bază de tabel convocator sau prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, și prin afișare la avizier, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenți, prin votul majorității acestora.

Buna ziua

Rugati-l sa citeasca totusi legea 196/2018: [ link extern ]

De asemenea reamintiti-i si de Articolul 58 al aceleiasi legi
(2) Pentru neîndeplinirea atribuțiilor ce le revin sau pentru depășirea atribuțiilor legale și statutare, președintele asociației de proprietari, membrii comitetului executiv, respectiv membrii comisiei de cenzori ori, după caz, cenzorul răspund personal sau solidar pentru daunele și prejudiciile cauzate proprietarilor sau terților, după caz.

Daca nu vrea sa inteleaga nu aveti ce face decat sa va adresati instantei.

Pe faptul ca multi nu vor merge mai departe in instanta mizeaza multi asa-zisi presedinti care aleg sa faca si sa se comporte dupa cum ii taie capul si cred ei ca-i bine/corect/normal in loc sa se uite la lege.

100% castigati, dar trebuie sa faceti un efort si va adresati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem o problema cu un membru de comitet care singur ... ElenaV1977 ElenaV1977 Buna ziua, Avem o problema cu un membru de comitet care singur organizeaza sedinte de capul lui, Mai grav este ca a solicitat bani de la anumiti proprietari ca ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala proprietari lcaval lcaval Avand in vedere modalitatea de convocare a Adunarii Generala a Proprietarilor si avand experienta anilor anteriori in care nu s-a intrunit cvorum, se poate ... (vezi toată discuția)