avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boală
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boală

Buna seara! Mama mea sufera de spondilita anchilozanta, o boala autoimuna, are dureri mari de maini,picioare, articulații,muschi..etc. reumatologul i-a facut dosar de pensie insa doamna doctor de la medicina muncii nu vrea nicium sa ii aprobe dosarul, ea are mai multe afecțiuni, si la coloana si la ochi, la maini,datorită bolii. Ce este de facut in această situație? Are 53 de ani. Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Andreeab2017 , utilizator 14:40, 3 Octombrie 2024
Nu inteleg ce cauta cu dosarul la medicina muncii.
Nu dr de medicina muncii o pensioneaza de boala.

In prezent este angajata'?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Da,este angajata,este in concediu medical. Poate nu am înțeles bine, ideea e ca la comisie este o doamna care nu mai vrea nici medicalul să îl aprobe in ideea in care mama mea are analizele proaste, proteina c reactiva de 9 ori mai mare decât normalul, dureri insuportabile, se îndoapă de calmante, are si tratament biologic cu benepali si metrorexat. Ce ar fi de făcut?
Dapix a scris:

Nu inteleg ce cauta cu dosarul la medicina muncii.
Nu dr de medicina muncii o pensioneaza de boala.

In prezent este angajata'?

Acum inteleg, v-ati referit la Comisia de expertiza a capacitatii de munca.
Sa depuna dosarul cu referatul si alte investigatii pentru programare la evaluare.

Sa depuna la dosar si referat de la dr oftalmolog, daca are afectati si ochii.

Daca ii da decizie de respingere grad de invaliditate, poate contesta la Comisia centrala de la Bucuresti.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Ok, mulțumesc frumos!

Dapix a scris:

Acum inteleg, v-ati referit la Comisia de expertiza a capacitatii de munca.
Sa depuna dosarul cu referatul si alte investigatii pentru programare la evaluare.

Sa depuna la dosar si referat de la dr oftalmolog, daca are afectati si ochii.

Daca ii da decizie de respingere grad de invaliditate, poate contesta la Comisia centrala de la Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună, am fost victima unui accident rutier (pasager loc dreapta), ... AlexaDia AlexaDia Bună, am fost victima unui accident rutier (pasager loc dreapta), în urma căruia m am ales cu o fractura de orbită. Practic \'\' podeaua\'\' de sub ochi s ... (vezi toată discuția)
Miopia si munca la calculator tina12 tina12 Sufar de miopie forte. Exista vreo lege care sa interzica persoanelor care sufera de miopie sa lucreze la calculator?(de exemplu celor care lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate mary mary mary mary revin pe aceeasi tema...la neuurologie mi sa spus ca nu ma pot baza pe referatul dn-ei dr pt ca 50% din populatie are tremurul acesta de maini si se poate ... (vezi toată discuția)