avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de pământ, vechi de sute de ani, dar nu apare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de pământ, vechi de sute de ani, dar nu apare pe nici ...

Drum de pământ, vechi de sute de ani, dar nu apare pe nici o hartă oficială, fizic există.
El este folosit de către toți proprietarii, având delimitare la drum și deoparte și de cealaltă.
Primul proprietar, mostenitor, care nu a crescut aici și este chiar primul la intrare, spune... Recunosc ca este drum acolo, dar nu știu pe unde se intra.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:59, 30 Noiembrie 2024
Buna ziua

Ce anume doriti?
acum primul proprietar , tocmai cel de la intrarea a făcut cadastru si a inclus drumul, terenul nu este imprejmuit, si nu mai vrea sa trecem pe acolo. Cadastristul daca a vazut ca exista drum fizic, chiar daca el poate nu este trecut pe vre-o hartă, avea voie sa faca cadastru peste drum ?... ce se mai poate face ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2024
cristi_afrim, utilizator
Buna ziua

Mai exista vreo alte cale de acces catre proprietatea dvs?

Daca nu mai aveti nici o alta cale de acces sau alta modalitate de acces ar fi primejdioasa sau foarte costisitoare, atunci solicitati drept de servitute. Proprietarul fondului aservit (cel din fata) este obligat sa permita accesul catre fondul dominant (terenul dvs infundat). Acest drept de servitute se va inscrie in cartea funciara a fondului aservit (cartea funciara a terenului celui din fata). Insa, acest drept nu il veti obtine neaparat in mod gratuit. Proprietarul fondului aservit are dreptul la justa despagubire. Ati putea argumenta in instanta ca acea servitute a existat acolo de mult timp.

Daca mai aveti alta cale de acces, atunci nu mai aveti legal nici o alta varianta. E terenul lui si poate sa dispuna cum vrea de el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute ONU EMIL ONU EMIL Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)
O cale de acces către o clădire se înscrie în cartea funciară, este arătată distinct? ContSters382135 ContSters382135 O cale de acces catre o cladire se inscrie in cartea funciara ? Adica in acte este aratata distinct ? La mine in acte scrie \" teren intavilan \" .....etc . ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere cu sau fara despagubiri _adi_ _adi_ Bunicul a detinut o parcela de teren de 6000m inainte de 1990. A vandut 1000m in 1991 ( casa si terenul de langa casa) S-a facut in asa fel schita terenului ... (vezi toată discuția)