avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 2 microintreprinderi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

2 microintreprinderi

Am o microintreprindere dar vreau sa mai deschid una.
Stiu ca nu pot sa detin mai mult de 25% la a doua microintreprindere.

Imi puteti spune ce variante mai am?

M-am gandit sa am 25% eu si 75% sotia dar in cazul unui divort as pierde 75% din firma (nu am de gand sa divortez doar vreau sa ma asigur)

Sau poate avea micro1 o detinere de 75% din micro2?

Ce variante mai am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:25, 6 Octombrie 2024
Un patron/asociat poate deține doar o singură microîntreprindere (în loc de trei microîntreprinderi, cum era până acum), iar celelalte firme pe care le are trec la impozit pe profit (16%).

În situaţia în care, în cursul anului fiscal, oricare dintre asociaţii/acţionarii unei microîntreprinderi deţine, în mod direct sau indirect, peste 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot şi la alte microîntreprinderi, asociaţii/acţionarii trebuie să stabilească microîntreprinderea/ microîntreprinderile care iese/ies de sub incidenţa prezentului titlu şi care urmează să aplice prevederile titlului II începând cu trimestrul în care se înregistrează situaţia respectivă, astfel încât condiţia de deţinere a unei singure microîntreprinderi să fie îndeplinită. Ieşirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor se comunică organului fiscal competent.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aveam la 31 decembrie 2 firme adrnico adrnico Aveam la 31 decembrie 2 firme. Mai pot eu decide legal la 31 Martie care din firme trece pe impozit profit in coditiile in care am cesionat deja una din ele? ... (vezi toată discuția)
Peste 25% sau inclusiv 25% claudiuvlad claudiuvlad Peste 25% sau inclusiv 25% Ce procent maximum trebuie sa detina un asociat pentru ca firma sa ramana microintreprindere? Daca voi avea 4 asociati, fiecare ... (vezi toată discuția)
Conditia pentru aplicarea impozitului pe venit claudia.tihon claudia.tihon Buna seara! Referitor la conditia pentru aplicarea impozitului pe venitul microintreprinderilor: oricare dintre asociatii persoanei juridice romane detine ... (vezi toată discuția)