avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA- autoturisme
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA- autoturisme

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
O societate comerciala achizitioneaza in anul 2021 (neplatitoare de tva) un autoturism de la o persoana juridica(platitoare de tva).
La inregistrarea in contabilitate, tva ul a fost inclus in valoarea masinii.

Acum, in anul 2024 societatea doreste sa vanda acel autoturism, ea devenind intre timp platitoare de tva.
Intrebarea este, cum va face factura de vanzare? Cu sau fara tva? Daca o va face cu tva, poate face ajustare la tva ul de la achizitie?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Vlad-Octavian Pintică , Contabil 10:14, 6 Octombrie 2024
Factura va fi cu 19% tva.Pentru vanzarea autoturismului pentru care s-a procedat la limitarea dreptului de deducere, dar vanzarea s-a efectuat prin taxare,este permisa ajustarea pozitiva a sumei TVA deductibile. In acest caz, suma TVA deductibila ajustata in beneficiul persoanei impozabile nu poate fi mai mare decat suma TVA colectata prin vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate ... danab74 danab74 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate platitoare de tva achizitioneaza in noiembrie 2021 cu taxare inversa o constructie noua, ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar depasire plafon Marius Marali Marius Marali Buna seara, Am facut o achizitie din Germania pentru un autoturism care a depasit suma de 10.000 euro. Am platit tva-ul in Germania. Problema este ca am ... (vezi toată discuția)
Taxa pe valoare adaigata-tva kebap.shop kebap.shop Va rugam sa ne raspundeti la urmatoarea speta: -Societate platitoare de tva achizitioneaza carbuni din lemn pentru gratar , pentru care achita tva de 19% in ... (vezi toată discuția)