avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am doi copii, un baiat si o fata. Baiatul are doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am doi copii, un baiat si o fata. Baiatul are doi copii.. Vreau ...

Am doi copii, un baiat si o fata. Baiatul are doi copii.. Vreau sa fac un testament. Celor doi nepoti le las casa si fetei un apartament.. Dupa decesul meu ei vor mai fi obligati sa dezabata succesiunea?. Casa este pe numele meu, apartamentul este pe numele meu si al sotiei. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:41, 3 Octombrie 2024
Vor dezbate succesiunea testamentara, nu legala. Aveti grija sa respectati rezerva copiilor.
Dar de ce nu le dați ce aveți se dat, acum, din timpul vieții, printr-un contract? Astfel, nu va mai fi necesara dezbaterea succesiunii.
Dacă lăsați testament, moștenirea va trebui dezbătută oricum. Testamentul nu este act de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)
Succesiune giorgio07 giorgio07 bunicul meu a murit de cativa ani buni.a ramas bunica care are doi copii,un baiat si o fata,care la randul lor au si ei o fata,respectiv doi baieti.si acum ... (vezi toată discuția)
Testamente într-o succesiune nedezbătută de mai multe generații de moștenitori. ce are de făcut moștenitorul actual? razvanstroe razvanstroe Ma aflu in urmatoarea speta: in urma cu zeci de ani, un cuplu a avut 2 baietii. Baiatul 1 a fost casatorit, fara copii, Baiatul 2 a fost casatorit si a avut ... (vezi toată discuția)