avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am doi copii, un baiat si o fata. Baiatul are doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am doi copii, un baiat si o fata. Baiatul are doi copii.. Vreau ...

Am doi copii, un baiat si o fata. Baiatul are doi copii.. Vreau sa fac un testament. Celor doi nepoti le las casa si fetei un apartament.. Dupa decesul meu ei vor mai fi obligati sa dezabata succesiunea?. Casa este pe numele meu, apartamentul este pe numele meu si al sotiei. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Va recomand sa vedeti riscurile, sa intelegeti efectele intai, inainte de a decide ce act faceti. Copiii au o rezerva legala din averea parintilor, ei nu pot fi dezmosteniti. Chiar in afara de asta, dpeinde ce alte bunuri mai aveti acum, ce stare de sanatate, ce varsta, venituri etc. Nu luati usor decizia asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lasa mostenire astfel ? Dorky Dorky Bunicul meu are un baiat si-o fata, bunica, adica sotia lui nu mai traieste. Sa zicem ca eu sunt nepotul bunicului, fiul fetei lui. Bunicul are un ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu dezmostenirea nicul25 nicul25 Am o problema cu tatal meu! Recent a murit mama mea si sa facut succesiunea dupa apartament si bani.Mai am inca 3 frati iar cu unul locuiesc in casa ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala dodo2009 dodo2009 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: bunicul meu a murit in sept.2007 lasand prin testament toata averea bunicii(tatal meu a murit ... (vezi toată discuția)